Evenimentul Zilei > International > Ce vrea să facă Boris Johnson după atacul de pe London Bridge. Anglia, sub teroare!
Ce  vrea să facă Boris Johnson după atacul de pe London Bridge. Anglia, sub teroare!

Ce vrea să facă Boris Johnson după atacul de pe London Bridge. Anglia, sub teroare!

Atacul terorist de pe London Bridge va schimba modul în care autoritățile privesc aceste incidente.

Pe viitor, premierul britanic Boris Johnson afirmă că își dorește să vadă pedepse mai aspre pentru faptele de terorism, notează Agerpres. Concret, primul-ministru londonez afirmă că vrea să instaureze o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani de închisoare pentru infracţiunile legate de terorism!

Măsura vine ca urmare a atacului de vineri, de pe London Bridge, când un bărbat înarmat cu un cuțit a omorât doi oameni. Individul fusese eliberat condiționat de aproape 11 luni după o condamnare pentru terorism.

Grupul jihadist ISIS a revendicat atacul comis de Usman Khan, în vârstă de 28 de ani.

„Acest sistem trebuie să ia sfârşit – repet, trebuie să înceteze!”, a spus Boris Johnson, aflat în plină campanie pentru realegerea sa la alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie.

„Pentru toate infracţiunile teroriste şi extremiste, condamnarea pronunţată de judecător trebuie să fie executată în mod efectiv: aceşti infractori trebuie să execute fiecare zi a pedepsei lor, fără excepţie. Dacă aţi fost condamnat pentru o infracţiune teroristă gravă, ar trebui să existe o condamnare obligatorie minimă de 14 ani şi unii nu ar trebui să iasă niciodată”, a mai adăugat liderul conservator, prezent duminică la o conferinţă despre reabilitarea deţinuţilor, organizată de Universitatea Cambridge într-o clădire aflată la doar câţiva paşi de London Bridge.

Usman Khan fusese condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe o durată nedeterminată în 2012, cu un minimum de opt ani, sentința fiind redusă la 16 ani în apel în 2013. El a încercat să comită un atac cu bombă la Bursa din Londra şi să creeze o tabără de antrenament pentru terorişti în Pakistan.