Evenimentul Zilei > Politica > Ce vrea să AFLE Iohannis la un an după TRAGEDIA din COLECTIV
Ce vrea să AFLE Iohannis la un an după TRAGEDIA din COLECTIV

Ce vrea să AFLE Iohannis la un an după TRAGEDIA din COLECTIV

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că la un an de la evenimentul de la Colectiv şi-ar fi dorit să se ştie cine se face vinovat de "accidentul teribil", informează Agerpres.

"România s-a schimbat. Dacă acum după un an de zile tragem linie vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Bunăoară verificările sunt mai clare, mai dese la astfel de locaţii unde se organizează evenimente, există proceduri mai bune, mai clare într-o serie de domenii, alte lucruri nu s-au schimbat după părerea mea suficient de mult. Mi-aş fi dorit ca după un an de zile să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil", a declarat, duminică, Iohannis

El a mai spus că după evenimentul de la Colectiv societatea s-a schimbat, arătând că oamenii au devenit mult mai conştienţi. 

"Oamenii pe bună dreptate se uită atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole. Societatea civilă şi-a ridicat vocea şi a cerut schimbări pe bună dreptate. Toate acestea se întâmplă şi cred că sunt unele semne bune", a completat şeful statului. 

Președintele a adăugat că cei care nu au înţeles mesajul României după Colectiv vor fi ''măturaţi'' de pe scena publică. 

"Aceste schimbări sunt inevitabile, iar cei care au înţeles mesajul românilor, al României după Colectiv vor avea probabil o poziţie mai bună în alegeri, iar cei care nu au înţeles acest mesaj, încet dar sigur vor fi măturaţi de pe scena publică. România nu mai este acum România care a fost acum un an de zile. Oamenii au mai multe pretenţii, mai multe aşteptări şi este bine aşa", a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului a depus azi o coroană de flori și a aprins o lumânare în memoria victimelor care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv.

Citește și: UN AN DE LA #COLECTIV

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor de la Colectiv

Mesajul lui Traian Băsescu la un an după TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV

DOSARUL COLECTIV. La un an de la TRAGEDIA în care AU MURIT 64 DE TINERI, pompierii care au verificat clubul au fost TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ. Care sunt ACUZAŢIILE şi ce DAUNE COLOSALE POT PLĂTI

Tudor Chirilă a transmis un mesaj DUREROS la un an de la drama din Colectiv