Ce vedete au apelat la mamele surogat

Ce vedete au apelat la mamele surogat

Anunţul recent făcut de Elton John, potrivit căruia el şi partenerul său, David Furnish, au devenit părinţii unui băieţel chiar în ziua de Crăciun, i-a luat pe mulţi prin surprindere.

Cu toate acestea, ei nu sunt primul cuplu de vedete care a apelat la mama surogat. John (63 de ani) şi Furnish (48 de ani) au cerut sfatul altei perechi celebre – Sarah Jessica Parker (45 de ani) şi Matthew Broderick (48 de ani)– care le-a împărtăşit toate secretele unui astfel de demers. Protagonista din „Totul despre sex” şi partenerul ei de viaţă au folosit uterul unei alte femei pentru a le aduce pe lume, în 2009, pe cele două fete gemene, Marion şi Tabitha.

În octombrie 2010, actorul Neil Patrick Harris (37 de ani) şi partenerul lui, David Burtka, s-au bucurat de venirea pe lume a gemenilor Gideon Scott şi Harper Grace. Şi în acest caz a fost vorba despre o mamă surogat.

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (25 de ani) s-a dorit tată fără obligaţiile unui mariaj. Visul i-a devenit realitate vara aceasta, în luna iulie, când şi-a strâns în braţe băieţelul. Despre mama surogat sportivul nu a spus decât că aceasta este americancă şi că a fost plătită pentru gestul ei, dar că nu doreşte să îi dezvăluie identitatea. ALTERNATIVĂ

Creşterea numărului de naşteri din mame surogat este o realitate evidentă a ultimilor ani. Şi nu doar celebrităţile apelează la această procedură care să îi facă părinţi.

„Majoritatea cuplurilor care folosesc mame surogat fac parte din rândul oamenilor obişnuiţi, însă cei care aduc o lumină pozitivă asupra acestei variante de a deveni părinţi fac parte din rândul vedetelor”, spune Shirley Zager, director al organizaţiei Păinţi Surogat. Numărul mare al cuplurilor care nu pot avea copii pe cale naturală şi care apelează la mamele surogat a fost explicat prin aceea că nou-născutul păstrează trăsături genetice de la unul sau de la ambii părinţi.

Procedura nu este deloc una ieftină, adaugă doctorul Zager, preţul maternităţii surogat variind între 70.000 şi 130.000 de dolari. Medicul citat, care are o experienţă în domeniu de peste 25 de ani şi a cărui fetiţă s-a născut tot din mamă surogat, spune că din 1976 şi până în prezent au fost înregistrate aproximativ 30.000 de astfel de naşteri, iar numărul acestora este în creştere de la un an la altul.

Mai mult, în completare la cuplurile căsătorite, tot mai multe perechi de gay sau persoane singure apelează la mamele surogat pentru a deveni părinţi. Un alt exemplu în acest sens este cântăreţul Ricky Martin care are doi fii gemeni în vârstă de aproape trei ani.

Ne puteți urmări și pe Google News