Sebastian Papaiani (79 de ani) și-a amintit cu nostalgie la Europa Fm, în emisiunea „Sus cortina!”, despre filmele din anii 60, dar și despre atmosfera de pe platourile de filmare.

Puțin mai știu că filmul „Brigada Diverse” a fost oprit de fosta miliție, iar un lucru despre care nu s-a vorbit până acum este că pe Amza Pellea l-au luat la Miliție la Sectorul 1, să-i radă barba, înainte de a filma MIHAI VITEAZUL.
„Trecutul n-a fost întotdeauna frumos pentru actorii români. Puțină lume știe că noi nu aveam voie să spunem duduie, domnișoară, doamnă. Nu aveam voie să ciocnim paharele într-o secvență cu chef, pentru că „tovarășul” nu ciocnea paharul. Puțină lume știe că noi trebuia să fim tunși, sau ni se băga părul pe sub pălărie sau basc.

Cine mai știe că Amza Pellea, înainte de a filma Mihai Viteazu, și își lăsase barbă, a fost luat de Poliția de la Sectorul 1, unde au vrut să-i radă barba. Pellea încercat să le spună că e actor și că este vorba de rol. <Și unde ești, bă, actor?>, l-au întrebat. Pellea le-a spus că era actor la Teatrul de Comedie. <Băi, du-te la secretarul de partid să-ți radă barba!>. <Nu pot!>, a răspuns Pellea. <Că eu sunt secretarul de partid>”.

Îndrăgitul actor a vorbit și despre seria „Brigada Diverse”. „BD a fost oprit de către un general, care a zis că ne batem joc de Miliția Română. Filmările au fost oprite după trei episoade, deși ar fi trebuit să fie 11. El a crezut că noi ne batem joc”, a mai povestit Papaiani.