Ce trebuie să bifezi la un laptop gaming bun (P)

Ce trebuie să bifezi la un laptop gaming bun (P)

Laptopurile de gaming au din ce în ce mai multă putere, în ultimii ani, și mulți utilizatori preferă să opteze pentru un gaming laptop ca echipament principal de joc. Iar confortul de a-l putea transporta dintr-un loc în altul este un avantaj.

Lucruri de bifat la un gaming laptop

Celor cu mai puține cunoștințe despre componentele care alcătuiesc un laptop de jocuri le-ar putea fi mai greu să estimeze singuri care computer este mai mult sau mai puțin puternic. De asemenea, cei care au fost deconectați ceva timp de piață pot avea probleme la alegere. De aceea, mai jos am făcut o trecere în revistă a diferitelor elemente ale unui gaming laptop pentru a te ajuta să alegi laptopul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Card grafic

Vorbind despre componentele unui gaming laptop, vom începe cu placa grafică. Acest element trebuie să fie însoțit de un procesor potrivit ca putere.

Pentru cei care doresc să joace la 1080p la calitate medie în majoritatea jocurilor, va fi suficient un GTX 1650. Este, de asemenea, minimul care ar trebui luat în pentru un gaming laptop și pentru a obține fluiditate și detalii de imagine minime. Un GTX 1660 Ti este deja o placă grafică bună de jucat la 1080p și la înaltă / ultra calitate în funcție de joc, iar RTX 3060 este deja o placă remarcabilă pentru 1080p.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesor

Centrul nervos al unui laptop este procesorul și acesta trebuie să însoțească în mod adecvat placa grafică aleasă. Un procesor precum Core i5-10300H este suficient pentru a face față unei GTX 1660 Ti, dar de acolo în sus, un Core i7-10750H ar fi mai recomandat. Procesoarele precum Core i7-10850H sunt potrivite pentru grafică precum RTX 3070 dacă ai un ecran de 120 sau 144 Hz. Pentru a reda 4K cu grafică de ultimă generație, un Core i7-10750H va fi suficient. Procesoarele Ryzen sunt în general mai puternice, dar au o disponibilitate mai mică.

Memorie

RAM este unul dintre puținele elemente care pot fi actualizate pe un laptop de jocuri și este de obicei ușor accesibil, de obicei prin îndepărtarea câtorva șuruburi și a unui capac. 8 GB este o cantitate suficientă pentru a obține performanțe bune de la o placă grafică de tip GTX 1050 Ti în jos, deși există unele jocuri care vor necesita 12 sau 16 GB RAM pentru a funcționa corect.

Ecran

Ecranele laptopurilor pentru jocuri tind să se concentreze pe tehnologia TN la modelele cele mai ieftine. Oferă timpi de răspuns buni, deși calitatea culorilor nu este de obicei la fel de bună ca și panourile IPS, care sunt adesea folosite la laptopurile care depășesc 800 sau 900 de euro. În general, utilizează panouri de 60 Hz, deși există un număr din ce în ce mai mare de ecrane cu 120 Hz și chiar 144 Hz. Acestea permit jocurilor să fie văzute mult mai fluid și vor permite un răspuns mai bun din partea jucătorului la schimbările din mediu, deși această îmbunătățire va fi mai evidentă pentru unii oameni decât pentru alții.

Pentru aceste ecrane, este recomandată o placă grafică moderat de puternică, cum ar fi un GTX 1650 sau un GTX 1660 Ti.

Panourile de tip 4K UHD (3840 × 2160 pixeli) sunt de obicei de tip IPS și au o calitate ridicată a imaginii. Cu toate acestea, multe au o latență de intrare mai mare decât media și, prin urmare, unii utilizatori pot observa că imaginile sar. De obicei, acest lucru se întâmplă odată ce te obișnuiești cu calitatea ecranului.

SSD

Un gaming laptop este esențial să vină cu un SSD de cel puțin 128 GB, astfel încât sistemul de operare să funcționeze perfect. Instalarea sistemului de operare și a jocurilor pe același hard disk poate și va face ca computerul să încetinească, în general, și va fi vizibil mai ales la încărcarea hărților.