Evenimentul Zilei > Social > Ce tip de mașină de spălat ți se potrivește? Cum să o alegi pe cea care-ți e mai utilă
Ce tip de mașină de spălat ți se potrivește? Cum să o alegi pe cea care-ți e mai utilă

Ce tip de mașină de spălat ți se potrivește? Cum să o alegi pe cea care-ți e mai utilă

Cumpărarea unei mașini de spălat poate fi o sarcină foarte complicată din cauza tururor modelele care sunt în prezent pe piață. De când ați cumpărat ultima dată o mașină de spălat, cu siguranță piața și tehnologia s-au schimbat foarte mult, așa că s-ar putea să vă găsiți puțin în dificultate.

Mașinile de spălat se află în grupul de aparate de uz casnic care a evoluat cel mai mult în ultimii ani: acum au mult mai multe funcții și posibilități decât înainte. Conștientizarea nevoilor fiecăruia de a alege mașina de spălat care se potrivește cel mai bine cheltuielilor noastre sau tipului de rufe de spălat este esențială.

Mașina de spălat – descoperă ofertele

Înainte de a începe să comparați mașinile de spălat între ele, măsurați spațiul pe care îl aveți la dispoziție și, dacă intenționați să cumpărați una cu încărcare frontală, asigurați-vă că veți putea deschide ușa fără probleme. Este esențial!

Mașini de spălat cu încărcare frontală

Majoritatea caselor din România au o mașină de spălat, deși recent facilitățile de spălătorie proliferează în cartiere, atât de tipice orașelor americane. Marea majoritate a mașinilor de spălat găsite în case sunt cu încărcare frontală, pentru că sunt cele mai eficiente.

Mașinile de spălat cu încărcare frontală tind să aibă capacitate mai mare, programe de spălare mai avansate și folosesc mai puțină apă ținând tamburul în poziție verticală. În plus, se învârt mai bine și în unele cazuri este posibil să plasați un uscător deasupra, economisind mult spațiu.

Pe de altă parte, da, mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt de obicei mai scumpe, deși este adevărat că necesită mai puțină apă pentru a funcționa și că, pe termen lung, reprezintă economii semnificative. Luați în considerare acest lucru atunci când alegeți o mașină de spălat.

Mașini de spălat cu încărcare verticală

Destul de răspândite în Statele Unite, mașinile de spălat cu încărcare verticală reprezintă o nișă de piață în România, până la punctul în care unii producători nici nu comercializează acest tip de mașină de spălat în țara noastră.

Verifică și opiniile utilizatorilor atunci cand cauți o mașina de spălat

Principalul avantaj al mașinilor de spălat cu încărcare verticală este că sunt mai ieftine. Pe de altă parte, sunt mai compacte, ceea ce este un plus, în special în apartamentele mici, iar încărcarea ei cu rufe este mult mai confortabilă, fără a fi nevoie să vă aplecați.

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale mașinilor de spălat cu încărcare verticală este că vă permit să adăugați articole de îmbrăcăminte în timpul ciclului de spălare. Cu toate acestea, ca regulă generală, acestea consumă mai mult, deși diferențele variază în funcție de fiecare model.

Printre dezavantajele unei mașini de spălat cu încărcare de sus, se remarcă dificultatea acesteia atunci când vine vorba de integrarea ei în bucătărie, deoarece nu poate fi instalată sub blat și, de asemenea, trebuie să aveți grijă ca dulapurile superioare să nu obstrucționeze deschiderea uşii.