Evenimentul Zilei > Politica > Ce surpriză a avut Tăriceanu de ziua sa. Cadoul primit de la procurori
Ce surpriză a avut Tăriceanu de ziua sa. Cadoul primit de la procurori

Ce surpriză a avut Tăriceanu de ziua sa. Cadoul primit de la procurori

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi seară, că Parchetul General l-a înștiințat că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie. Dosarul vizează perioada în care Tăriceanu a fost preşedinte al Senatului și are legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate.

„De ziua mea, am primit un plic pe care scria Parchet. Anul acesta. Am deschis plicul și… surpriză: am primit înștiințare că sunt suspect într-un dosar penal, altul, cu abuz în funcție. M-am uitat și am început să fac diferite legături despre ce bănuiesc că e vorba. Încă nu m-am prezentat la Parchet, o să mă prezint la termenul fixat. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care îl are acest senator, că eu aș fi de vină că nu am pus capăt mandatului acelui senator aflat în incompatibilitate. M-am uitat puțin așa amuzat. Mi-am luat chiar regulamentul Senatului cu mine și comunicatele și declarațiile de presă pe care le-am făcut în legătură cu acest caz. Eu, ca președinte al Senatului, probabil că lumea își imaginează că am aceleași prerogative precum un director de întreprindere. Adică dacă vrea mâine să angajeze pe cineva, îl angajează. Dacă vrea să-l dea afară, îl dă. Cu toate că și acolo există Codul Muncii. Președintele Senatului nu are astfel de atribuții și prerogative”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, la Realitatea Plus.

Tăriceanu a mai spus că „se apropie alegerile și se folosesc vechile metode pentru eliminarea celor care sunt incomozi”,