"Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii", a transmis Biroul de Presă al Ambasadei SUA, după ce News.ro a solicitat un punct de vedere legat de fotografia în care Klemm apare ţinând în mână steagul secuiesc.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook, miercuri dimineaţă, o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA, Hans Klemm, care marţi a făcut o vizită în judeţul Covasna, ţinând în mână steagul Ţinutului Secuiesc. Fotografia este însoţită de un mesaj în care Antal susţine că i-a făcut cadou oficialului american acest steag, ”care a devenit şi simbolul lipsei de respect a autorităţilor faţă de comunitatea secuiască”.

Președintele PRU, Bogdan Diaconu a comentat subiectul pe contul său de Facebook, spunând că așteaptă ca ambasadorul american să-i spună că poza e falsă. Și fostul premier al României, Adrian Năstase, a comentat pe Facebook gestul lui Klemm, spunând că ambasadorul american „ar trebui invitat la MAE pentru a da explicaţii".

Cea mai recentă reacție a fost a deputatului PRU, Sebastian Ghiță, care i-a cerut lui Hans Klemm detalii legate de gestul său.