Ce SPUNE ambasada SUA despre poza cu Hans Klemm și steagul secuiesc, care a stărnit REACȚII în rândul politicienilor

Ce SPUNE ambasada SUA despre poza cu Hans Klemm și steagul secuiesc, care a stărnit REACȚII în rândul politicienilor

Ambasada SUA a spus, la solicitarea News.ro, că "ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie şi călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti". Precizarea vine în contextul în care o serie de politicieni precum Adrian Năstase, Bogdan Diaconu, liderul PRU și Sebastian Ghiță au cerut explicații în legătură cu gestul diplomatului american.

"Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii", a transmis Biroul de Presă al Ambasadei SUA, după ce News.ro a solicitat un punct de vedere legat de fotografia în care Klemm apare ţinând în mână steagul secuiesc.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook, miercuri dimineaţă, o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA, Hans Klemm, care marţi a făcut o vizită în judeţul Covasna, ţinând în mână steagul Ţinutului Secuiesc. Fotografia este însoţită de un mesaj în care Antal susţine că i-a făcut cadou oficialului american acest steag, ”care a devenit şi simbolul lipsei de respect a autorităţilor faţă de comunitatea secuiască”.

Președintele PRU, Bogdan Diaconu a comentat subiectul pe contul său de Facebook, spunând că așteaptă ca ambasadorul american să-i spună că poza e falsă. Și fostul premier al României, Adrian Năstase, a comentat pe Facebook gestul lui Klemm, spunând că ambasadorul american „ar trebui invitat la MAE pentru a da explicaţii".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai recentă reacție a fost a deputatului PRU, Sebastian Ghiță, care i-a cerut lui Hans Klemm detalii legate de gestul său.