Evenimentul Zilei > International > Ce spun LIDERII lumii despre IEŞIREA SUA din acordul de la PARIS
Ce spun LIDERII lumii despre  IEŞIREA SUA din acordul de la PARIS

Ce spun LIDERII lumii despre IEŞIREA SUA din acordul de la PARIS

Iată că RUSIA nu abandonează acordul la la Paris indiferent de anunţul retragerii făcut de Trump. ''Este absolut evident că fără SUA acordurile de la Paris sunt irealizabile'', spune vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici. Acordul de la Paris trebuie să intre în vigoare în 2021, deci ''e încă timp pentru a fi constructivi dacă vrem'' a spus Vladimir Putin. ''Cred - a adăugat - că nu trebuie făcute confuzii în jurul deciziei preşedintelui Trump, ci trebuie să creăm elemente pentru a recompune părerile contradictorii. Eu, acum, nu-l pot judeca pe preşedintele Trump, poate gândeşte că nu există resursele necesare, toate acestea trebuie studiate cu multă atenţie''.

Vaticanul: '' Un dezastru pentru umanitate şi pentru planetă, o decizie teribilă'', având în vedere importanţa Americii care ar putea da ''un exemplu negativ altor naţiuni''

Obama: ''Administraţia Trump se uneşte cu o mână de ţări care refuză viitorul''. Este primul comentariu al ex preşedintelui Barack Obama după decizia anunţată de Donald Trump, de a se retrage din acordul asupra climei de la Paris.

Angela Merkel a avut o convorbire telefonică cu preşedintele american, după anunţ. Cancelaria a exprimat regretele pentru hotărârea Washingtonului şi a reafirmat că Germania va respecta acordul.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avut o ''convorbire telefonică de 5 minute cu Donald Trump'' şi ''în mod direct i-a amintit că se poate discuta orice, dar în privinţa acordului de la Paris, nimic nu se poate renegocia'', dar şi că
SUA şi Franţa ''vor continua să lucreze împreună, dar nu în privinţa climei''.

Comisia UE. ''Astăzi e o zi tristă fiindcă un partener cheie întoarce spatele luptei împotriva schimbărilor climatice globale. UE este foarte nemulţumită pentru hotărârea unilaterală a administraţiei Trump de a retrage SUA din acordul de la Paris'' Sunt vorbele comisarului pentru Energie, Miguel Arias Canete, care adaugă că ''anunţul este neaşteptat, dar vom continua cu partenerii noştri şi vom fi deschişi pentru noi alianţe'', titrează ANSA.

Şi China confirmă că va rămâne fidelă angajamentelor luate odată cu acordul de la Paris privind clima. ''Credem că acel acord  reflectă ampla aprobare a comunităţii internaţionale asupra chestiunii schimbărilor climatice'', a spus purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Hua Chunying. ''Părţile interesate vor trebui să gestioneze acest rezultat câştigat cu eforturi mari''.

''India rămâne implicată în acordurile de la Paris, independent de ieşirea SUA'', a spus premierul indian Narendra Modi.

''Lupta pentru schimbările climatice este astăzi mai importantă decât ieri. Şi China, şi India şi UE sunt aliniate pentru a găsi soluţii comune'', sunt cuvintele preşedintelui Comisiei europene, Jean Claude Juncker. Acesta a sublinat importanţa ''unei depline implementări a acordului de la Paris, iar vederile comune cu China sunt un mesaj către lume. nu se fac paşi înapoi de la cele deja stabilite''.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: