Ce secrete ascunde mâncarea delicioasă de la fast-food. La o astfel de păcăleală nu se aștepta nimeni

Sursa foto: Arhiva EVZ

Mâncarea de tip fast-food ne atrage mereu, iar gustul ei ne face să devenim dependenți. Deși știm foarte bine că nu este ceva sănătos și benefic pentru organism, uneori parcă nu ne putem abține. Știm multe secrete ale acestui tip de mâncare, însă multe nu au fost dezvăluite încă. Suntem chiar și păcăliți atunci când cerem băutură la pahar mare.

Secretele din spatele lanțurilor de magazine de tip fast-food sunt multe, unele dintre ele divulgate, altele ținute departe de ochii curioșilor.

Știm că nu este o mâncare sănătoasă, însă devenim dependenți de ele și parcă nu ne putem abține atunci când trecem pe lângă ele. Specialiștii susțin că secretul pentru a atrage stă în culorile alese pentru logo. Roșu și galben sunt culori care creează dorință subconștientă de a mânca, lucru pe care puțini dintre noi îl știu.

Tot ceea ce consumăm într-un fast-food este nesănătos. Carnea în astfel de mâncăruri nu va fi niciodată una proaspătă. Suculenții burgeri din vită sau porc sunt supuși congelării înainte de a ajunge în restaurante. Tocmai din acest motiv mâncarea trebuie consumată rapid.

Pentru cei care merg la fast-food și aleg salata, cu gândul că varianta lor este una mai sănătoasă, se înșală amarnic. Legumele care ajung în restaurantele de acest tip sunt tratate cu aditivi E1520, pentru a arăta proaspete mai mult timp.

Cum suntem păcăliți în restaurantele de tip fast-food

Nu mulți clienți sunt atenți la modul în care personalul vorbește cu ei. Fără să își de-a seama, atunci când comandă, nu aud cuvântul „nu” de la angajat. Aceștia sunt instruiți pentru a aduce variante clientului, în loc să spună că nu au unul dintre preparatele dorite.

O altă metodă prin care suntem păcăliți este servirea băuturilor. Atunci când optăm pentru pahar mare, de multe ori primim aceeași cantitate ca și în cel mediu, doar că se pune mai multă gheață, pentru a mări volumul total.

Un alt aspect pe care mulți nu îl știu este faptul că toppingurile rămase în vitrine sunt servite și a doua zi. Chiar dacă ele arată proaspete, nu mereu sunt așa.

Zahărul este un ingredient secret folosit în toate lanțurile de restaurante de tip fast-food, el oferind un cu totul alt gust mâncării. Din păcate, nu este folosit zahăr brut, ci o substanță mult mai nocivă.