Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci sfeclă roșie zilnic

Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci sfeclă roșie zilnic sursa: Facebook

Dacă încă nu obisnuiești să consumi sfeclă roșie, atunci trebuie să știi că acest aliment aduce multiple beneficii organismului. Ce se întâmplă în organism dacă mănânci 100 de grame de sfeclă roșie pe zi?

Sfecla roșie ține sub control tensiunea arteriala. Drept urmare, daca vei consuma deseori sfeclă rosie, atunci arterele se vor dilata, iar pulsul se va micșora. În urma studiilor, specialiștii în nutriție susțin că sfecla asigură sănatătea aparatului circulator.

De asemenea, acest produs reduce colesterolul distructiv din sânge, căci în sfeclă se regăsesc fibre solubile, flavonoizi și betacianina, cea din urmă fiind un element care conferă sfeclei roșii culoarea și mirosul specifice.

Este un aliment recomandat și femeilor însărcinate, deoarece conține acid folic, ce are rolul de a proteja nou-născuții de anumite probleme grave, dar și pentru că acest aliment asigură doza de energie necesară viitoarelor mămici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfecla ajută la combaterea osteoporozei, asta deoarece în sfeclă regăsim siliciu, o substanță care ajută organismul în procesul de asimilare a calciului, cel care asigură sănătatea oaselor și a dinților.

Sucul de sfeclă roșie ajută la menținerea sănătății creierului, inimii şi muşchilor

Sucul de sfeclă roșie este cunoscut și apreciat de mulți ani pentru calitățile sale. De altfel, despre sfecla roșie se spune că este „protectoarea” ficatului, iar noile studii arată că are multe alte proprietăți benefice. Considerată un super-aliment, sfecla roșie reprezintă o sursă foarte bună de vitamina B, mangan şi potasiu. De asemenea,aceasta conține fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

Sucul de sfeclă roșie ajută la detoxifierea organismului, astfel că este recomandat consumul său periodic. Acesta ajută la eliminarea toxinelor absorbite la nivelul tubului digestiv care trec în limfă și în sânge, iar apoi se împrăștie în tot organismul.

Acumularea în exces a toxinelor în corpul nostru afectează funcționarea sistemului limfatic și conduce în timp la scăderea imunității. Aceste toxine se pot acumula la nivelul pielii, în articulații, în ficat sau în splină. Ele determină boli precum urticarial, acneea, diferite eczeme, psoriazis, dar și afectiuni hepatosplenice, gută etc.

detoxifiere periodică a sângelui este, prin urmare, foarte importantă, iar cel mai la îndemână mijloc este sucul natural de sfeclă roșie. Un elixir natural pentru curățarea sîngelui.

Sucul de sfeclă roșie se poate prepara dintr-o rădăcină de sfeclă cu fenicul, o mână de pătrunjel, o mână de coriandru, două lămâii, două feliuțe de ghimbir proaspăt și o pară.

Toate ingredientele se trec prin storcătorul de fructe și se presează la rece. Sucul de sfeclă roșie se consumă imediat, sau în câteva ore, dacă este păstrat la rece. Recomandarea este ca acest suc să nu fie consumat mai târziu de 12-14 ore de la preparare.