Ce se mai întâmplă prin Europa? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
- Radu Stefanescu
- 11 noiembrie 2020, 02:12
Ce se mai întâmplă prin Europa? Bună întrebare! Iată câteva vești din buletinul zilnic pe care îl primesc prin intermediul prietenului meu meu, Pekka Vanttinen.
TALLINN Ministrul de Interne estonian Mart Helme a anunțat demisia sa, luni 9 noiembrie, după ce a atras critica mai multor colegi ai săi din guvern, și asta în urma comentariilor sale asupra rezultatelor alegerilor prezidențiale americane. Ministrul Helme, din partidul popular EKRE, a pus sub semnul întrebării legitimitatea victoriei lui Joe Biden și a susținut afirmațiile lui Donald Trump într-un interviu radio difuzat duminică, 8 noiembrie. Joe Biden, pe care l-a descris drept „o figură coruptă”, a câștigat alegerile datorită „statului paralel”, deep state, a spus el. În emisiunea radio a intervenit și fiul său, ministru de finanțe și șeful EKRE care l-a sprijinit puternic. Întrebat de jurnaliști ce o să facă, după demisie, Mart Helme a spus: ”Îmi este o greață enormă. Cred că o să mă duc în junglă, poate acolo maimuțele o să mă lase să spun adevărul!”
BRUXELLES Covid-19: scepticism cu privire la vaccinul Pfizer. În timp ce se așteaptă ca producătorul belgian al companiei farmaceutice Pfizer să înceapă în curând să producă milioane de doze de vaccin contra Covid-19, ministrul belgian al Sănătății, Frank Vandenbroucke, a avertizat împotriva presupunerilor cu privire la disponibilitatea și eficacitatea acestuia. Cu toate acestea, Uniunea Europeană a semnat un contract cadru cu Pfizer, pentru furnizarea unui iluzoriu vaccin împotriva virusului Wuhan.
PARIS Profesorii sunt în grevă pentru a denunța un protocol de sănătate insuficient. Sindicatele din Educația Națională au facut apel la profesorii din învățământul primar și secundar să respecte „o grevă a sănătății” marți, 10 noiembrie. În ciuda carantinei, instituită la 1 noiembrie, școlile, colegiile și liceele continuă să primească elevii. În condiții sanitare care, potrivit profesorilor, nu asigură protecția personalului și a elevilor. De la începutul anului școlar trecut, purtarea unei măști este obligatorie de la vârsta de 6 ani. Cu toate acestea, multe alte măsuri de sănătate nu se aplică în toate unitățile, în special în ceea ce privește distanțele sociale, pe coridoare, curte sau cantină.