Ce se întâmplă dacă porți bijuterii din aur și din argint în același timp. Cum îți poate afecta sănătatea

Ce se întâmplă dacă porți bijuterii din aur și din argint în același timp. Cum îți poate afecta sănătateaJaf. Sursa: Arhiva EVZ

Vreme de secole întregi, s-a crezut că, pentru eleganță, bijuteriile din argint și cele din aur nu trebuie purtate niciodată împreună. Acest obicei se aplica nu numai bijuteriilor, ci și hainelor și accesoriilor. De fapt, era considerat îndrăzneț să porți aur și argint în același timp.

Originea acestei interdicții este neclară, pentru că tradiția de a nu combina bijuteriile din argint și din aur în aceeași ținută provine din influențe diferite, cum ar fi cele legate de îngrijirea pe care o necesită obiectele din aur și argint, superstițiile sau din simplul considerent estetic.

Atunci când purtăm bijuterii trebuie să fim întotdeauna atenți să nu ne deteriorăm pielea, mai ales dacă avem pielea sensibilă sau dacă suferim de alergii.

Compoziția articolelor de bijuterie

Multe bijuterii din aliaj folosesc cuprul, în special în cazul pieselor din aur galben, pentru a da culoare și carataj bijuteriilor. Această mică proporție de cupru poate reacționa cu conținutul acid al pielii, pH-ul, provocând o reacție care lasă o urmă de oxid negru sau verzui pe piele.

Argintul se oxidează în timp, creând pete pe bijuterie, care, dacă sunt combinate cu un nivel ridicat de aciditate în piele, pot accelera procesul, lăsând o pată verde pe piele.

Cum să eliminați și să evitați petele cauzate de pH și de alți agenți

De multe ori va fi suficient ca piesa să nu fie în contact cu agenți externi care îi deteriorează compoziția, cum ar fi apa de duș, apa din piscină, cosmeticele, poluarea, produsele din farmacie...

Lucrul de bază este să spălăm și să lustruim bijuteriile pentru a le menține perfect curate, adică este necesar să le spălăm, o dată sau de două ori pe lună, chiar dacă se folosesc proceduri casnice, iar dacă vedem că este necesar, putem să o ducem la un specialist pentru ca acesta să ne facă o curățare perfectă a bijuteriei.

Pentru a reduce aciditatea pH-ului, ne-am putea schimba și dieta, consumând fructe și cafea. Puteți, de asemenea, să duceți piesele care provoacă aceste pete la un bijutier pentru a acoperi bijuteriile cu un strat subțire de rodiu pentru a reduce contactul metalului dintre bijuterii și piele.

În cele din urmă, este important să purtați bijuteriile pe pielea uscată. Așteptați să se usuce bine înainte de a le pune, pentru că apa poate modifica și ea pH-ul.

Ne puteți urmări și pe Google News