Ce se întâmplă dacă fierbem ouăle imediat ce le scoatem de la frigider. Este o mare greșeală

Sursa: Arhiva EVZ

Ouăle fierte sunt consumate de oamenii din toată lumea, dar bucătarii recomandă că nu este indicat să le fierbem imediat după ce le scoatem dinfrigider.Mulți facem greșeala asta.

Dacă sunteți un consumator obișnuit de salată de ouă sau sandvișuri cu ouă, sunt șanse să fi explorat numeroasele metode promovate pentru a obține un simplu ou fiert.

Mai ales în era internetului, există un număr aproape nelimitat de metode, de la gătitul la abur într-un coș, la gătitul sub presiune într-o oală instant, până la coacerea în cuptor (via Food52). Poți chiar să faci ouă fierte tari în friteuza cu aer, potrivit Food Network.

Specialiștii îți recomandă să nu fierbi oul imediat după ce îl scoți din frigider. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei.

Nu fierbe oul direct scos din frigider

Trebuie să te asiguri că ouăle sunt la temperatura camerei și nu sunt direct scoase din frigider. Dacă arunci ouăle reci refrigerate în apă clocotită (sau în fierbere) , acestea se vor sparge. Disparitatea dintre temperatura oului și cea a apei poate face ca albușul să se atașeze de interiorul cojii, iar oul va fi foarte greu de cojit.

Specialiștii recomandă să scoți ouăle din frigider înainte să pui apa la fiert. Acestea vor avea timp să se încălzească. O altă modalitate de a aduce rapid ouăle la temperatura camerei este să le puneți într-un bol cu apă călduță și să le lăsați să stea timp de cinci până la 10 minute.

Să te ferești de aceste greșeli

În timp ce ouăle scoase din frigider ar putea duce la o omletă delicioasă, bucătarul Robert Irvine sfătuiește să lăsăm ouăle să stea afară și să ajungă la temperatura camerei, pentru a se asigura că nu se aburesc la prăjire. Pune apa în tigaie în timp ce faci ouăle cu fața în sus și apoi puneți un capac peste, te vei bucura de un gălbenuș gătit perfect.

Un alt sfat este să nu spargi ouăle pe marginea bolului de amestecare, ci pe blat. Acest lucru elimină orice șansă ca bacteriile să ajungă în castron, ceea ce este deosebit de important dacă amesteci și alte ingrediente. Coaja nu va ajunge în bol.

O suprafață plană este minuntata împotriva bacteriilor, cojilor sparte sau a gălbenușului de ou fracturat.