Ce se întâmplă cu starea de alertă. Actul normativ nu este pe ordinea de zi a Guvernului

Ce se întâmplă cu starea de alertă. Actul normativ nu este pe ordinea de zi a Guvernului

Prelungirea stării de alertă nu se află printre proiectele de pe ordinea de zi, ce urmează să fie discutate în ședința de Guvern programată pentru marți.

Cabinetul condus de Ludovic Orban se va reuni, marți, în ședință, însă proiectul de act normativ privind prelungirea stării de urgență nu figurează pe ordine de zi, conform informării transmise presei.

Între altele, pe agenda întrunirii au fost trecute doar câteva puncte, un memorandum privind aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului, un proiect de modificare a Legii nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

De asemenea, ordinea de zi mai cuprinde și două proiecte de hotărâri, unul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori și un al doilea privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în mai multe județe ale țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă nu figurează pe ordinea de zi, se pare că acesta va fi introdus înainte de ședință. Până atunci, Ludovic Orban și colegii săi din Guvern țin secrete prevederile actului normativ, astfel că nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după ce acesta va intra în vigoare.

Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecute că decizia de prelungire a stării de alertă este fundamentată în baza unor evaluări și nu este dictatată de raționamente de ordin politic.

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile, a afirmat Orban, într-o declarație televizată.

Pe de altă parte, PSD a anunțat, prin președintele interimar, Marcel Ciolacu, că parlamentarii partidului său nu vor vota prelungirea stării de alertă decât pentru maximum 15 zile și nu vor accepta decât acele prevederi care au în vedere sănătatea românilor.

Ordinul a fost semnat! Reguli stricte pentru redeschiderea creșelor și grădinițelor

Nelu Tătaru, despre stare de alertă: „Normele nu au fost respectate”. Revin restricțiile?