Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă cu mai multe teatre din București! Primăria, principalul vinovat. „Abuz mai mare nu am văzut”
Ce se întâmplă cu mai multe teatre din București! Primăria, principalul vinovat. „Abuz mai mare nu am văzut”

Ce se întâmplă cu mai multe teatre din București! Primăria, principalul vinovat. „Abuz mai mare nu am văzut”

Șefii celor mai mari teatre din Capitală nu au fost pe placul membrilor comisiei de cultură din Primăria Capitalei. Aceștia au în plan să depună plângeri la poliție și îi acuză pe oficiali de abuz în serviciu. Teatrele riscă să fie închise.

Directorii teatrelor Nottara, Excelsior, Metropolis şi Opera Comică au răbufnit după ce au picat la evaluarea făcută de membrii comisiei de cultură din Primăria Capitalei. Aceștia consideră că sunt total nedreptățiți și că este altceva la mijloc. Managerul Teatrului Nottara a luat cea mai mică notă, dar jurații au fost încântați în timpul prestației. Acesta crede că oficialii au în plan să închidă teatrele din București.

„Nota este 7,18. Este o notă care nu îmi mai permite să depun un nou proiect de mandat”, a declarat Adrian Găzdaru, director Teatrul Excelsior.

„Mi s-a reproșat de pilda stilul jurnalistic pentru prima dată. Abuz mai mare în serviciu eu n-am auzit”, a declarat Marinela Țepuș, director Teatrul Nottara. Soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, n-a luat nici ea notă de trecere. „Dacă am fi în capitalism pur, patronul v-ar spune: desfiinţaţi teatrul și păstrați magazinul”, spune Felicia Filip. Cei 4 directori au fost demiși din funcție.

scena
Sursa: Arhiva EVZ

Cu o notă mediocră s-a ales și managerul teatrului Metropolis – George Ivaşcu, fostul lider al Culturii. Acesta a avut parte de o evaluare controversată de 2 ore. „El îmi spune că nu a avut banii şi dumneavoastră îmi spuneţi că are banii şi eu nu pot ieşi din dilema asta. Păi haideţi să o rezolvăm că ne certăm ca nebunii!”, a declarat George Ivaşcu. Fostul ministru este nevoit să plece din funcție.

Managerul Adrian Găzdaru este alt candidat care va renunța la titlul de director.”Deja am început să îmi strâng din lucrurle din birou, am început deja să dau telefoane să-mi caut un loc de muncă”, a declarat Adrian Găzdaru, director Teatrul Excelsior. Cu toate astea, cei 4 vor face toate demersurile pentru a își face dreptate, potrivit Observator.

Se închide Teatrul Metropolis

Un scandal de proporții a avut loc și pe rețelele de socializare. Actorii au transmis mesaje dure după ce s-a auzit că Primăria Capitalei va închide Teatrul Metropolis, locație care a bucurat fanii artei cu fiecare ocazie.

”Nicușor Dan pune lacătul pe Teatrul Metropolis. Singurul teatru nou construit după Revoluție, până azi, se închide.

Primăria Capitalei alocă 0 lei în 2022 pentru colaboratori, adică 0 spectacole cu 0 reprezentații, Metropolis neavând niciun actor angajat! Doar în 2021 au urcat pe scenele acestui Teatru peste 306 actori, dintre care peste 80% independenți. Dar dincolo de acestea, PMB închide 2 scene pe care din 2007 le slujim cu tot sufletul.

Probabil că la o populație de peste 2.000.000 de locuitori și la peste 4000 de artiști independenți, sunt suficiente cele 10 teatre rămase. Sute de actori, regizori și personal tehnic vor rămâne fără loc de muncă, într-o piață culturală blocată pentru colaboratori.

Nu mă aștept să se întâmple ceva. Sunt convins că asemenea lucruri sunt departe de agenda publică.

Doar că în siajul scandalului de la TNB dispare sub ochii noștri un Teatru care a fost mereu deschis către tineri și colaboratori și am considerat că poate e util să știți asta. Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordată. Puteți să-i dați înainte cu Puric și TNB.

Vă reamintesc totuși că domnul Puric e pensionar și noi suntem o generație care vom juca în parcuri.”, a declarat Alexandru Nagy, pe contul personal de Facebook.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: