Ce se întâmplă cu economia din SUA. Pronosticuri pentru aur, petrol, criptomenede și Twitter

Ce se întâmplă cu economia din SUA. Pronosticuri pentru aur, petrol, criptomenede și Twitter Sursă: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Economia din SUA nu încetinește atât de repede precum se preconiza. Piața muncii rămâne extrem de stabilă, ba chiar au fost adăugate 372.000 de noi locuri de muncă în luna iunie, potrivit rapoartelor. Se preconizează că piața bursieră va fi una destul de agitată în următoarele luni. Iată evoluția petrolului, a aurului și a criptomenedelor.

Sistemul Federal de rezervă al SUA (Fed) se concentrează extrem de tare pe rata inflației. Piața muncii din America rămâne stabilă, ba chiar au fost adăugate 372.000 de noi locuri de muncă. Rata șomajului a rămas stabilă la 3,6%, iar creșterile salariale au continuat.

Toate aceste cifre arată faptul că Fed ar putea crește rata dobânzii cu 75 de puncte de bază în iulie. Piețele bursiere au trecut print-o perioadă agitată, deoarece se aștepta o majorare agresivă a dobânzii. Această perioadă agitată se va menține și în următoarele luni, susține analistul Edward Moya.

Statisticile economice arată că SUA se confruntă cu o situație destul de incertă. În timp ce partea de sus a curbei economice îi dă putere lui Fed să lupte cu inflația, durata creșterii arată că se pregătește o recesiune. Indicatorii economici dau semne clare de slăbire, ceea ce întărește așteptările cu privire la încetinirea pieței muncii din toamnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se întâmplă cu petrolul, aurul sau criptomonedele

Twitter

Acțiunile celebrei rețele de socializare sunt în scădere. Potrivit celor de la Washington Post, afacerea este în „pericol” deoarece tabăra lui Musk nu poate confirma afirmația Twitter privind conturile spam. Se temea deja că afacerea se destramă, dar contractul semnat de Musk face despărțirea dificilă. Afacerea de 44 de miliarde de dolari este în pericol, dar există încă o șansă bună ca afacerea să se încheie, cel mai posibil în condiții diferite.

GameStop

Concedierea directorului financiar a dus GameStop în declin. Investitorii uită rapid de zvâcnetul produs de divizarea acțiunilor în proporție de 4 la 1, iar compania va trece prin multe planuri de redresare până când lumea își va da seama că nu vorbim despre o companie de top în lumea blockchain. Mania acțiunilor Meme moare încet-încet aici, iar GameStop se va lupta să mențină investitorii pe termen lung.

Petrolul

Raportul din iunie care arată faptul că economia SUA este încă puternică a dus la o creștere a prețului petrolului. Analistul Edward Moya este de părere că temerile legate de creșterea economică au fost exagerate, asta deoarece piața petrolului pare să rămână strânsă în viitor. Cel mai probabil, petrolul se va tranzacționa confortabil peste nivelul de 100 de dolari pe baril, deoarece riscul de întrerupere a aprovizionării rămâne ridicat. Penuria de petrol din Kazahstan și Rusia ar putea menține prețurile petrolului la un nivel mai ridicat până săptămâna viitoare.

Aurul

Aurul a avut o săptămână extrem de grea din cauza temerilor legate de recesiune și de creșterea dolarului ca urmare a creșterii curbei Trezoreriei. Totuși vineri s-a înregistrat o revenire, care pare a fi însă de scurtă durată. Aurul ar putea fi în continuare vulnerabil la un declin spre zona 1650 - 1675 dolari înainte ca cumpărătorii să fie dispuși să revină.

Criptomonedele

Bitcoin-ul a avut parte de o lună extrem de bună. Prima jumătate a anului a fost marcată de un maxim de pesimism pentru întreaga piață criptografică, iar acest lucru i-a ținut pe mulți comercianți pe margine. Mulți dintre ei au avut în vedere o altă prăbușire majoră la aproximativ 50% sau mai mult. După ce a devenit clar că impulsul de vânzare pe termen scurt s-a epuizat, Bitcoin s-a stabilizat, chiar dacă aversiunea față de risc rămâne mentalitatea dominantă pe Wall Street.