Activismul politic este bine remunerat, mai ales când este de stânga. Iar fondatorii unor ONG-uri super vizibile și „deranjante” ajung să se îmbogățească fabulos, peste noapte, în timp ce traseul banilor care le intră în conturi este atent disimulat, devenind greu spre imposibil de urmărit.
Cofondatoarea organizației Black Lives Matter a ajuns așa de bogată încât nu a mai știut ce să facă cu banii, iar cazul ei e un model pentru cum se fac banii în marile ONG-uri dedicate. Prin urmare, și-a cumpărat o casă de 1,4 milioane de dolari, într-un cartier locuit în mare parte de albi.
Iată cum se fac banii în marile ONG-uri dedicate, în toata lumea. Patrisse Cullors, „artistă, organizatoare și luptătoare pentru libertate” în vârstă de 37 de ani, cofondatoarea ONG-ului Black Lives Matter (BLM) a ajuns să își cumpere o casă cu trei dormitoare, trei băi în Canionul Topanga, completată cu o casă de oaspeți separată și o curte extinsă, relatează Daily Mail.
Locuința este descrisă în catalogul imobiliar ca având „o vastă sală de recepții, cu tavan boltit și cu grinzi”. Agenții imobiliari descriu curtea mare din spate ca fiind „ideală pentru a te distra sau a contempla în liniște priveliști din canionul încadrat de copaci maturi”.
Associeted Press a scris că Black Lives Matter a primit 90 de milioane de dolari numai din donații, anul trecut. Nu este clar dacă sau cum Cullors este plătită de organizație, deoarece finanțele sale sunt „opace”, mai scrie sursa citată. Cert este că, după un an cu asemenea donații, tânăra a ajuns în sfârșit să își permită casa visurilor sale, și să dea pe ea 1,4 milioane de dolari.
Mișcarea BLM – un real succes financiar care a îmbogățit
Trebuie menționat că înființarea Black Lives Matter nu a fost deloc un eșec financiar. Începând cu 2013, mișcarea a adunat peste zeci de milioane de dolari din donații. Numai anul trecut s-au strâns 90 de milioane, conform presei.
Citiți articolul integral în Rețete și vedete.