Ce se întâmplă cu bărbații care suferă cancer de prostată și amână tratamentul. Riscul de deces în cazul acestor pacienți

Ce se întâmplă cu bărbații care suferă cancer de prostată și amână tratamentul. Riscul de deces în cazul acestor paciențiMedic. Sursa: dreamstime.com

Un nou studiu a arătat ce se întâmplă în cazul bărbaților care sunt diagnosticați cu cancer de prostată și nu urmează un tratament. Cercetătorii au spus care este rata de deces în cazul acestor persoane.

Un studiu realizat recent a arătat că amânarea tratamentului în cazul bărbaților care sunt diagnosticați cu cancer la prostată nu crește riscul decesului. Oamenii de știință au descoperit, în urma cercetătorilor făcute, că bărbații cu acest tip de cancer care merg periodic la medic au aceeași rată de supraviețuire precum cei care aleg să facă radioterapie sau operație. Este vorba de o perioadă de 15 ani, care începe din momentul în care boala este diagnosticată.

Cercetătorii au mai explicat că bărbații care suferă de această boală ar trebui să se gândească foarte bine la efectele negative ale tratamentelui. Pe această listă se află problemele sexuale sau de incontinenţă, informează Rador. Societatea Americană de Cancer a transmis că unul din doi bărbați sunt diagnosticați pe timpul vieții cu cancer. În plus, acest tip de cancer se clasează pe locul al doilea între cancerele diagnosticate la bărbat. Peste un milion de noi cazuri sunt înregistrate anual la nivel mondial.

Care sunt simptomele cancerului de prostată

Medicii au explicat că acest tip de cancer nu apare imediat, ci după câteva luni. Pacientul care suferă de această boală în stadiul avansat va prezenta mai multe semne și simptome. Pe această listă se află urinatul cu sânge, disconfortul resimțit în regiunea abdominală inferioară, sânge în lichidul spermatic, disfuncție erectilă, dureri osoase sau scăderea în greutate.

Este important de precizat că persoanele care sunt cele mai predispuse la a face cancer de prostată sunt fumătorii, oamenii care au avut rude cu această boală sau cei care nu țin o dietă echilbrată. Medicii au mai spus că acest tip de cancer se poate extinde regional la organele învecinate cum ar fi vezica urinară, iar celule neoplazice pot migra prin curentul sangvin sau limfatic către sistemul osos sau către alte regiuni ale corpului. Pacienții care se confruntă cu această boală trebuie să facă mișcare și să își schimbe alimentația.