Andrei Vereștiuc, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați creatori de conținut din domeniul auto din România, a spus ce ar vrea să fie schimbat în Codul Rutier. Celebrul vlogger consideră că acele camere auto montate pe bord autoturismelor sunt benefice pentru traficul rutier.
Andrei Vereștiuc este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați creatori de conținut din domeniul auto de pe YouTube. El are aproape 260.000 de urmăritori pe rețelele sociale, iar clipurile sale din mediul online au strâns milioane de vizualizări de-a lungul timpului. Celebrul vlogger a fost întrebat ce modificări ar face Codului Rutier în vigoare dacă ar putea.
Chiar dacă Vereștiuc a explicat că este o întrebare destul de grea și că ar fi avut nevoie să se documenteze înainte, el și-a amintit de o lege pe care și-ar dori să o vadă implementată în toată țara. Este vorba de o prevedere legislativă din județul Bihor în care se precizează că autoritățile locale au dreptul să îți ridice mașina dacă ești prins că arunci gunoaie pe geam. Acest lucru s-a întâmplat deja de două ori în Bihor, dar Andrei Vereștiuc susține că și-ar dori ca aceste cazuri să nu fie singulare.
Șoferii corecți să fie răsplătiți
În același timp, vloggerul auto a spus că își dorește un sistem prin care șoferii care îi depistează pe alți conducători auto care comit infracțiuni atunci când se află la volan să fie recompensați. Vereștiuc a explicat că un șofer care are montată pe bordul mașinii o cameră auto cu ajutorul căreia a surprins o neregulă făcută de un alt conductător auto, acesta să primească o recompensă financiară din partea autorităților.
De asemenea, Vereștiuc vrea ca cel care a comis infracțiunea să fie pedepsit conform legii aflate în vigoare. vloggerul auto a mai adăugat că judecata în astfel de cazuri ar trebui să fie făcută „în spiritul legii și nu în litera legii”, pentru ca situațiile să nu degenereze. Vereștiuc a recunoscut că ideea lui parte destul de „extremistă”, dar consideră că un astfel de sistem i-ar face pe șoferi să nu mai încalce legislația rutieră în vigoare, fapt ce ar conduce și la dimunarea accidentelor rutiere.