Evenimentul Zilei > Social > Ce riști dacă montezi anvelope de iarnă doar „pe față”
Ce riști dacă montezi anvelope de iarnă doar „pe față”

Ce riști dacă montezi anvelope de iarnă doar „pe față”

Anvelopele de iarnă montate doar pe roțile din față expun șoferii la mari pericole.

Mulţi şoferi se întreabă dacă nu este mai convenabil să cumpere numai două anvelope de iarnă, pe care să le monteze pe puntea faţă, spre exemplu, a unei maşini cu tracţiune faţă.

Cei care cred astfel că economisesc bani şi efort trebuie să ştie că aceasta este o idee teribil de proastă, care îi pune în pericol de moarte pe ei şi pe ceilalţi participanţi la trafic, scrie ProMotor.

Să cumperi şi să montezi un set de anvelope de iarnă – ca să nu mai vorbim de problema depozitării celor de vară – se poate dovedi scump şi incomod. Totuşi, anvelopele de iarnă  asigură cele mai bune rezerve de siguranţă la circulaţia în sezonul rece şi, în special, la rularea în condiţii de zăpadă, gheaţă şi polei.

Cu atâtea bătăi de cap, mulţi şoferi se întreabă dacă nu este mai convenabil să cumpere numai două anvelope de iarnă, pe care să le monteze pe puntea faţă, spre exemplu, a unei maşini cu tracţiune faţă. Cei care cred astfel că economisesc bani şi efort trebuie să ştie că aceasta este o idee teribil de proastă, care îi pune în pericol de moarte pe ei şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Sigur, nu se pune problema, vei avea suficientă tracţiune în condiţii de aderenţă scăzută, dar problema este că odată pusă în mişcare, maşina se bazează pe toate cele patru roţi, nu doar pe două dintre acestea. Combinând anvelopele de vară cu cele de iarnă vei crea un dezechilibru major în ţinuta de drum a maşinii ceea ce poate duce la accidente extrem de grave.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.