Evenimentul Zilei > Politica > Ce PROIECTE vor fi, miercuri, pe masa Guvernului
Ce PROIECTE vor fi, miercuri, pe masa Guvernului

Ce PROIECTE vor fi, miercuri, pe masa Guvernului

Guvernul va discuta în şedinţa de miercuri despre un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Platformei naţionale pentru reducerea riscurilor la dezastre, anunță Executivul într-un comunicat de presă.

Cabinetul Cioloş va discuta şi despre un proiect de lege pentru ratificarea celui de-al treilea Protocol adiţional la Convenţia Europeană privind Extrădarea, deschis spre semnare la Strasbourg la 10 noiembrie 2010, dar şi proiectul legii asistenţei medicale comunitare. 

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei se numără şi cel privind aprobarea sumei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea ''Romaero'' SA Bucureşti. 

Executivul va discuta mai multe proiecte de hotărâri privind numiri/ eliberări de prefecţi şi/ sau subprefecţi, dar şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 634/2015 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. 

Pe ordinea de zi se află şi un memorandum privind aprobarea semnării Tratatului dintre România şi Regatul Thailandei privind transferarea persoanelor condamnate, dar şi un memorandum care vizează avizul Guvernului privind propunerile de nominalizare pentru poziţiile vacante de vicepreşedinte şi consilieri de concurenţă în cadrul Plenului Consiliului Concurenţei. 

Un alt memorandum care ar putea fi discutat miercuri de Executiv se referă la aprobarea rezultatelor negocierii Acordului de Finanţare cu Fondul European de Investiţii şi a documentelor subsecvente pentru Programul Operaţional Iniţiativa pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi a semnării acestora de către vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: