Evenimentul Zilei > Monden > Ce pregătesc vedetele de Înviere și ce amintiri au
Ce pregătesc vedetele de Înviere și ce amintiri au

Ce pregătesc vedetele de Înviere și ce amintiri au

Vedetele autohtone se pregătesc de zor pentru Sărbătoarea Pascală. Majoritatea au decis să se relaxeze alături de familie, iar alții chiar i-au invitat pe cei dragi la masa de Paști.

 Alții însă vor fi la muncă și spun că o fac cu bucurie. Este și cazul jurnalistului Alex Dima care va transmite Slujba de Înviere de la Mănăstirea Curtea de Argeș. „Mi-a intrat acest loc la inimă, iar oamenii de acolo sunt jos pălăria. Așa că voi sărbători Paștele cu ei”, spune el.

Iepurașul vine de două ori

Anca Serea și Adi Sînă, alături de cei patru copii ai lor, merg la un conac în nordul Moldovei. „Ne-am propus ca anul acesta copiii să viziteze mânăstirile şi să cunoască tradiţiile din acea zonă”, a explicat Anca Serea pentru EVZ.

„Iepuraşul vine la copii, ei au o listă mare de fiecare dată, dar şi la Adi (Sînă, n.r.). Pentru mama şi fratele meu am cadouri utile: obiecte de uz casnic, gadgeturi. Şi, bineînţeles, pe Iepuraş îl primesc şi eu cu mare drag”, a mai spus vedeta Prima TV.

Cadouri… după notele de la școală

Ca în fiecare an, Christian Sabbagh va petrece Sfintele Sărbători de Paște la Vălenii de Munte, alături de familie. „În Noaptea de Înviere vom merge la slujbă. Da, sunt un păstrător al tradițiilor și un credincios”, a spus jurnalistul. Sabbagh și-a amintit și de un Paște neconvențional: „A fost departe de familie, departe de România, în urmă cu câțiva ani când eram într-o misiune”. În ceea ce privește Iepurașul, jurnalistul e categoric. „Cadourile pentru copiii mei vor fi pe măsura notelor pe care le au la școală”.

Abia așteaptă să guste din icrele făcute de finul ei

Andreea Esca a petrecut deja Paștele romano- catolic și spune că abia îl așteaptă și pe cel ortodox și pe cel greco-catolic pentru că mama ei este ortodoxă iar tatăl, ca mulți ardeleni, e greco-catolic. Așa că vor petrece împreună cu familia, acasă, unde mama Andreei va pregăti friptură, ciorbă, ouă și alte bunătăți. „Va arăta ca o masă tradițională de Paște numai că fără drob. Eu nu prea mă omor cu drobul, dar mă voi implica în procurarea cozonacului, iar finul meu, Bilă, mi-a promis că o să bată niște icre cum numai el știe”, povestește Andreea .

Negru nu vorbește de rău în Săptămâna Mare

Pentru Dan Negru, Paștele poate fi acasă, fie la Timișoara, fie la București. Prezentatorul „Next Star”, de la Antena 1, merge la Denii, la biserică și „caut să-i vorbesc mai puțin de rău pe ceilalți săptămâna asta”. În ceea ce privește bucătăria… „Soția, soacra și mama sunt de-ajuns în bucătărie de Paște. Nu sunt bărbatul emancipat care știe să facă cozonaci și clătite. Sunt anti-trend într-ale bucătăriei, sunt un bărbat de modă veche, care știe să-și facă un ceai și gata. Nu sunt în trend”.

Iuliana Tudor, aniversare de 19 ani

Iuliana Tudor, vedeta TVR, sărbătorește Învierea întotdeuna la părinți, la Băicoi, Prahova. „Paștele înseamnă întotdeauna și aniversarea întâlnirii mele cu Răzvan, șoțul meu, pentru că ne-am cunoscut în noaptea de Înviere. Anul acesta facem 19 ani de când suntem împreună!”

Vârciu, la spovedit și împărtășit

Liviu Vârciu va petrece Paștele în familie, alături de fiica sa, Carmina. „Cam de vreo 5 ani încoace țin post în Săptămana Mare, merg la biserică, mă spovedesc și mă împărtășesc”, spune vedeta. El spune că se implică activ în prepararea mesei de Paște și că frământă cozonacii. În ceea ce-l privește Iepuraș se pare că acesta vine cu siguranță pentru mama și fiica lui. „În rest, nu am găsit pe nimeni altcineva la care să îl trimit!”, adaugă el.

Ernest sărbătorește Paștele de două ori

Ernest, prezentatorul emisiunii „Ochii din umbra”, de la Kanal D are dublu motiv de bucurie întrucât sărbătorește Paștele de doua ori, cel catolic si cel ortodox, familia Takacs fiind una mixtă din punct de vedere al confesiunii. Adriana, soția vedetei Kanal D, este de religie ortodoxă, iar Ernest și copilul lor, Alex, catolici. „Obișnuim să sărbătorim în familie, atât Paștele Catolic, cât și pe cel ortodox. Așadar, vom merge și în această sâmbătă, în Noaptea de Înviere să luăm lumină și vom prepara bucate tradiționale”.

Alex Dima a luat avionul ca să prindă Slujba de Înviere

Alex Dima, de la „România, te iubesc!” își amintește de Paștele petrecut în satul bunicilor, Dara. „Mi se umezesc de fiecare dată ochii când îmi amintesc cum bunica mă așeza pe la jumătatea slujbei pe un teanc de covoare din biserică și adormeam acolo cu ochii ațintiți la imaginile de pe pereți. Dormeam în rai. Cel mai neconvențional Paște a fost în America, în Las Vegas. Am zburat cu avionulul unei doamne din Los Angles în Las Vegas pentru a prinde slujba. A fost interesant”, spune Dima.