Datele sunt oficiale și le-am primit de la Grupul de Comunicare Strategică. Ele reflectă realitatea la data de 26 martie.

Astfel, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până joi, 26 martie, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate. Pedeapsa pentru acestea a fost ca, după depistarea lor de către Poliție, să fie din nou băgate în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Dosare penale pentru mincinoși!

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.