Răspunsul unei tinere la întrebarea premierului Florin Cîțu cu privire la ce anume conține vaccinul a devenit viral. "Frică, bănuială generalizată și șmecherie atotputernică", a spus tânăra, invitată ulterior în platoul Antena3 pentru a-și explica poziția.
Diana Paula, o studentă în vârstă de 19 ani, a răspuns la provocarea lansată de premierul Florin Cîțu, care a adresat o întrebare referitoare la ce anume conține vaccinul anti-COVID-19. Diana Paula este de părere că vaccinul conține "frică, bănuială generalizată și șmecheria atotputernică" şi reprezintă o armă folosită împotriva oamenilor.
Tânăra semnalează însă, unul dintre aspectele în care a eșuat guvernarea în campania de promovare a vaccinului. "Eu am fost șocată că niște copii care, să fim sinceri nu au cum să cunoască ce este acela un vaccin, nu au înțelegerea de a discerne aceste lucruri, spun ce înseamnă vaccinul pentru ei", s-a exprimat Diana Paula.
Cum a eșuat guvernarea în campania de promovare a vaccinului
„Povestea lui a început cu ceva timp în urmă, când am observat acest conflict din societatea noastră, conflict real legată de măsurile luate împotriva pandemiei, conflict creat de vaccin și de persoanele care susțin vaccinul și persoanele care nu susțin vaccinul sau persoanele vaccinate și nevaccinate.
Mi-am dat seama că este atât de multă ură și atât de multă controversă și, cumva, am început să ne dușmănim să nu ne mai respectăm alegerile și acesta a fost primul factor, suferința aceasta din societate de faptul că noi nu mai putem trăi în pace și începem să ne acuzăm unii pe alții. După aceea am început să aud la radio, prin autobuze, prin alte părți, reclame cu copii care spuneau ce înseamnă vaccinul pentru ei.
Eu am fost șocată că niște copii care, să fim sinceri nu au cum să cunoască ce este acela un vaccin, nu au înțelegerea de a discerne aceste lucruri, spun ce înseamnă vaccinul pentru ei și, cumva am devenit foarte frustrată pentru că este un abuz la adresa copilului.
Un abuz care conduce la manipulare și cumva aceste elemente cuplate de asemenea cu apelul domnului Cîțu către români să spunem ce înseamnă vaccinul pentru noi, au dus la realizarea acestui videoclip", a spus Diana Paula.
„Vaccinul a devenit o condiție, nu este opțional”
Studenta a spus că nu este împotriva vaccinului ca produs medicamentos, dar s-a poziționat împotriva intenției de a interzice dacă să te vaccinezi sau nu. „Deci răpirea libertății, acest lucru mă deranjează pe mine, faptul că nu puteam alege dacă să ne vaccinăm sau să nu ne vaccinăm, pentru că vaccinul în esența lui este un lucru bun.
Dar în momentul în care noi suntem forțați să facem acest lucru, bineînțeles în contextul actual unde este foarte multă minciună, nesiguranță lumea se teme de ce efecte ar putea avea în viitor, cumva vaccinul a devenit o armă foarte periculoasă la adresa oamenilor. Pe mine asta mă deranjează că, oamenii nu sunt lăsați să aleagă dacă vor sau nu vor să se vaccineze.
Este o armă pentru că suntem agresați - dacă nu te vaccinezi, nu poţi să faci asta şi asta și asta și ni se spune că vaccinul este opțional, dar ni se impun atât de multe condiții.
Observ și acum ce s-a întâmplat la UMF Iași, ce se întâmplă la UMF Cluj, ce s-a întâmplat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Studenții pur și simplu au fost nevoiți să se vaccineze pentru a face lucruri sau nu li s-a dat voie să facă anumite lucruri dacă nu s-au vaccinat.
Vaccinul a devenit o condiție, nu este opțional, este un lucru obligatoriu pentru că suntem condiționați de el să facem anumite lucruri", a declarat Diana Paul, studentă în vârstă de 19 ani.