Nuntașii n-au fost prea mulți, doar rudele apropiate și cei mai buni prieteni. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, nunta lui Turcescu s-a caracterizat prin discreție.

Scandal la Starea Civilă

La ora 10.00 Robert Turcescu şi Oana Nuţu şi-au spus „Da” în faţa ofiţerului Stării Civile, la Primăria Sectorului 1. Evenimentul n-a fost lipsit de peripeții. Un paznic de la Starea Civilă l-a bruscat pe unul dintre fotografii de la o publicație tabloidă. „O scurtă precizare: colegii jurnaliști care au fost prezenți astăzi la «Starea civilă» știu că n-am avut nicio vină în incidentul care s-a produs acolo. N-am spus paznicilor să oprească presa să fotografieze, n-am luat măsuri de siguranță pentru a bloca accesul jurnaliștilor etc. Felul în care s-au comportat bodyguarzii sau ce-or fi, angajați ai Primariei Sectorului 1, e doar responsabilitatea lor”, a scris Turcescu, la scurt timp după incident, pe site-ul de socializare.

Rochie simplă și voal tradiţional

Cununia religioasă a fost anunțată pentru ora 18.00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, dar a început cu o jumătate de oră mai târziu. Dacă Robert Turcescu a venit la ora fixată, aleasa sa, ca orice mireasă dornică să arate perfect în ziua nunţii, a întârziat mai mult decât sfertul de oră academic. Când și-a făcut apariția, a fost luată de la mașină de naș, pentru a fi condusă în biserică. Oana, care lucrează în domeniul vestimentar, a optat pentru o rochie albă, simplă, dintr-un material vaporos. Rochia i-a pus în evidență silueta, Oana purtând un voal tradițional. A ales un look fresh, natural, o coafură lejeră și un machiaj discret, iar toți cei care au văzut-o au rămas impresionați. În drumul spre biserică a fost însoţită de micuțe domnişoare de onoare în rochii de culoare grena.

O soţie foarte frumoasă

La biserică, agenții de pază au fost vigilenți, dar se poate spune că s-au purtat cu mănuși. Pentru a evita orice confuzie, una dintre rude a stat la ușa bisericii și le-a indicat celor de la pază cine se află pe lista invitaților. În mare, această listă a conţinut nu mai mult de opt perechi de invitaţi. Apoi biserica a fost închisă.

După ceremonie, Robert Turcescu a spus că îi mulțumește mai ales lui Dumnezeu pentru „o soție atât de frumoasă”.

Luna de miere, intimitatea unei familii

„Naşi au fost sora şi cumnatul meu, iar detaliile ce ţin de luna de miere fac parte din intimitatea unei familii, după cum vedeţi, nou create, şi vă rugăm să ne respectaţi această dorinţă. Mergem acum să petrecem câteva ore cu prietenii noştri la un restaurant din Bucureşti, aşa cum ştiţi că se întâmplă la astfel de evenimente. Nu vă aşteptaţi să fie ceva spectaculos la restaurant, nu vor fi foarte mulţi invitaţi, doar cei care au fost prezenţi şi la ceremonie. Cel mai spectaculos lucru de astăzi a fost acest moment şi faptul că acum suntem căsătoriţi”, a mai spus Robert Turcescu.

Pizza şi bere la nuntă

Marea surpriză a fost faptul că Robert Turcescu a ales să marcheze evenimentul atât de important din viaţa sa la o pizzerie, în interiorul căreia mai erau şi alţi clienţi care urmăreau un meci de rugby. Cum specificul localului era italian, piesa de rezistenţă a meniului n-au fost sarmalele sau ciorba de potroace, ci pastele şi pizza. Preţurile practicate de pizzerie au fost extrem de reduse. Astfel, nuntaşii s-au delectat o preparatele specifice restaurantului, precum Pizza Margherita, care costa doar 16 lei, ori Fritta Diavola, la un preţ de numai 10 lei. N-au lipsit şi meniurile de paste, precum Spaghetti aglio, olio e peperoncino, la numai 16 lei, sau Penne all’arrabbiata la 18 lei. Berea a fost şi ea „la mare preţ”.