Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că noului ministru i s-a promis, de către liderii PSD, și conducerea PSD București. „Lui Andronescu i s-a propus susținere pentru șefia PSD București. Acum este bună doar pentru a-i arăta pisica lui Firea”, a spus primarul Capitalei.

Firea este președinte interimar al organizației și susține, că la CEx al PSD de luni, va rămâne fără nicio funcție politică în partid. Susținerea ministrului, pentru preluarea conducerii organizației social-democrate din București, ar veni după ce Andronescu s-a raliat din nou cu șefii partidului.

 

„Este decizia domniei sale. Ușor m-a surprins și pe mine. Amintiți-vă că doamna Andronescu a fost propusă la portofoliul Educației de organizația PSD București, dar atunci a fost respinsă această candidatură și dna Andronescu pe bună dreptate a fost afectată. După acel moment a fost eliminată și de la comisia senatorială pentru Educație și de asemenea ne-a transmis că s-a simțit umilită, iată că în acest moment politic mai învolburat în care i s-a promis doamnei Andronescu susținere pentru președinția PSD București i se oferă și funcția de ministru. Ca să vedeți cât de mult contează pentru dl Dragnea o conduită profesională și o demnitate politică. Acum câteva luni doamna Andronescu nu era bună la Educație, acum este bună doar pentru a-i arăta pisica dnei Firea. Nu mă sperie nicio pisică, nici albă, nici neagră, chiar îmi plac pisicile, sunt o mare iubitoare de animale”, a declarat Firea.

 

Firea a dat de înțeles că va continua să-și spună nemulțimirile la adresa lui Liviu Dragnea. „CEx-ul va decide un președinte interimar dacă eu voi fi demisă din această poziție. Înțeleg că este o altă candidatură acum și vor fi niște alegeri la care vor fi candidați. Poate și eu, poate și alți primari de sectorare, poate și alți parlamentari, până la urmă bucureștenii care sunt membri PSD trebuie să-și spună cuvântul”, a spus primarul Capitalei.

 

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a cerut, în august, printr-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca Liviu Dragnea să se retragă de la conducerea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea. Andronescu susținea, la acea vreme, că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat. „Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz”, transmitea senatoarea.

Te-ar putea interesa și: