Cel mai mare promotor al oii române, ministrul Petre Daea, ar vrea să aibă în meniu chiar și prăjituri din carnea iubitelor sale ovine.
"V-am spus consum acasă carne de oaie şi dacă aş putea aş lua şi după prăjituri. Oaia îmi place şi nu de acum ci dintotdeauna. Eu preţuiesc acest animal. V-am mai spus că este o specie extrem de valoroasă pentru ţară şi dacă reuşim şi sper să reuşim să creştem consumul de carne de oaie în România este extraordinar de bine. Înseamnă că ne-am atins obiectivul. România are produse foarte bune, dintr-un animal atât de valoros care păşunează, care este foarte curat şi foarte gustos şi care trebuie valorificat, pentru că răspunde la interesul pe care îl au producătorii, crescătorii de animale, dar mai ales consumatorii. Ei doresc produse româneşti curate şi sigure", a explicat Daea cu ocazia prezenței sale luni la sediul HoReCa School unde cursanţii-bucătari, al căror examen final s-a desfăşurat în această dimineaţă, au primit ca temă pentru proba practică carnea de oaie şi diferite bucătării internaţionale în care să înglobeze acest ingredient.
Ministrul a spus presei, potrivit Agerprs, că nu renunţă la carnea de oaie nici de Crăciun, chiar dacă va consuma conform tradiţiei şi carne de porc, pentru că îi place la fel de mult.
Daea a anunţat că bilanţul campaniei "Alege oaia" este programat undeva la jumătatea anului viitor, după Paşte, pentru că activitatea acestuia va continua şi în 2018.