Evenimentul Zilei > Politica > Ce le cere Ovidiu Raeţchi liberalilor
Ce le cere Ovidiu Raeţchi liberalilor

Ce le cere Ovidiu Raeţchi liberalilor

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, le cere liberalilor să facă un efort şi să construiască "un guvern dim umbră", care să monitorizeze activitatea actualului Executiv.

"Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre «restauraţia FSN» şi despre «baronul Dragnea» – deşi perfect întemeiat – nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate", scrie Raeţchi, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

El cere ca PNL să facă un Guvern din umbră începând de luna viitoare, care să monitorizeze activitatea actualului Executiv. 

Deputatul afirmă că rezultatul alegerilor a arătat că PNL "nu mai poate rămâne doar la nivel retoric". "Este de datoria noastră să depunem şi un efort de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbră al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar", scrie Raeţchi.

El face şi câteva propuneri pentru acest Guvern din umbră: Ionuţ Stroe în Afaceri Externe, Florin Cîţu la Finanţe, Pavel Popescu la Sănătate, Raluca Turcan sau Radu Zlati la Educaţie, Mugur Cozmanciuc la Energie, Iulian Dumitrescu la Economie, Ben-Oni Ardelean la Afaceri Europene, Mara Calista la Tineret şi Sport, Florin Roman la Media, Adriana Săftoiu la Muncă, Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu la Justiţie.