„Ce întrebare stupidă!” Președintele SUA a umilit un reporter care i-a pus întrebări despre un posibil război în Ucraina

„Ce întrebare stupidă!” Președintele SUA a umilit un reporter care i-a pus întrebări despre un posibil război în Ucraina Sursă: Photo © Andrew Cline | Dreamstime.com

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) a respins un reporter care s-a arătat îngrijorat de faptul că Vladimir Putin „va face prima mișcare” în Ucraina. Dar nu numai că a refuzat să îi ofere un răspuns, ci l-a și jignit public pe jurnalist, catalogând întrebarea drept „stupidă”.

Președintele SUA a fost aspru criticat pentru declarațiile sale de miercuri, când, într-o conferință de presă de la Casa Albă, a comentat posibilitatea unei invazii militare ale Rusiei. Joe Biden a dat ușor înapoi atunci când a fost vorba despre protejarea suveranității Ucrainei, după ce a sugerat că o „incursiune minoră” din partea Rusiei ar putea să nu stârnească un răspuns uriaș din partea aliaților.

Joe Biden, către jurnalist: „Ce întrebare stupidă!”

Reporterul Fox News Jacqui Heinrich a încercat să îl abordeze pe Joe Biden în timpul conferinței de presă și l-a întrebat pe șeful american de ce se așteaptă ca Vladimir Putin să acționeze primul în privința Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Joe Biden a catalogat întrebarea drept „stupidă”. „Ce întrebare stupidă!”, a fost reacția lui Joe Biden, schițând un zâmbet ironic. Ulterior, reporterilor li s-a refuzat posibilitatea de a-i cere socoteală șefului SUA, relatează express.co.uk

Președintele american s-a întâlnit cu grupul său de lucru pentru implementarea infrastructurii și cu Consiliul consilierilor pentru știință și tehnologie pentru a discuta mai multe detalii despre planul său de infrastructură și despre pandemia COVID-19 în curs de desfășurare.

Între timp, jurnaliștii escortați afară din sala în care se susțineau conferințe de presă, printre care și Heinrich, au insistat cu întrebările, însă nu li s-a oferit niciun răspuns.

Mai devreme, după ce președintele și-a încheiat întâlnirea, angajații Casei Albe au fost auziți strigând peste reporterii prezenți, astfel încât aceștia să nu poată transmite clar întrebările lor către președinte.

Președintele Ucrainei șterge pe jos cu omologul american

Biden a stârnit furia președintelui ucrainean, Volodymyr Zelensky, după ce a sugerat că SUA ar fi oferit un răspuns mai moderat împotriva Rusiei dacă aceasta ar face o „incursiune minoră”.

„Rusia va fi trasă la răspundere dacă va invada. Și depinde de ceea ce face. Una este dacă este o incursiune minoră și apoi ajungem să ne certăm despre ce să facem și ce să nu facem, etc. Dar dacă fac cu adevărat ceea ce sunt capabili să facă cu forțele adunate la graniță, va fi un dezastru pentru Rusia dacă vor invada în Ucraina. Nu există incursiuni minore. La fel cum nu există victime minore și puțină durere din cauza pierderii celor dragi”, a fost răspunsul președintelui ucrainean la poziția lui Joe Biden.