Șeful guvernului a așteptat că cetățenii europeni care vor veni în Regatul Unit după Brexit nu vor mai beneficia de aceleași privilegii ca cei care s-au stabilit deja în țară.

„Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE şi-au stabilit anumite aşteptări – au făcut o alegere de viaţă şi şi-au stabilit anumite aşteptări”, a declarat Theresa May, înaintea vizitei din China.

„Sunt foarte clară că există o diferenţă între acei oameni care au sosit înainte ca noi să ieşim (din UE) şi cei care vor veni când ştiu deja că Regatul Unit nu mai este membru al UE”, a mai precizat premierul.

Theresa May a respins îngrijorările britanicilor care au votat pentru Brexit că ieșirea țării din Uniunea Europeană nu va determina modificări subtanțiale din partea autoritățile. 

„Ei nu au votat pentru ca nimic să nu se schimbe atunci când vom ieşi din UE. Ceea ce facem acum este ceea ce poporul britanic i-a cerut guvernului să facă, şi anume să livreze Brexit-ul”, a subliniat premierul britanic.