Evenimentul Zilei > Politica > Ce i-a făcut Juncker lui Băsescu în Parlament. Gest MEMORABIL
Ce i-a făcut Juncker lui Băsescu în Parlament. Gest MEMORABIL

Ce i-a făcut Juncker lui Băsescu în Parlament. Gest MEMORABIL

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a adresat, astăzi, Parlamentului. La intrarea în sală, el a fost întâmpinat de fostul șef al statului, Traian Băsescu, de Adrian Năstase și chiar de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Juncker l-a pupat pe frunte pe fostul președinte, Traian Băsescu, după care l-a îmbrățișat. De asemenea, i-a îmbrăţişat pe Victor Ciorbea şi Adrian Năstase, iar pe Victor Ponta l-a salutat

Președintele Comisiei Europene este însoțit de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu. La şedinţa Parlamentului asistă şi premierul Sorin Grindeanu şi membrii Guvernului.

Şedinţa plenului reunit este prezidată de Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Juncker a declarat, în ședința de plen reunită, că „Uniunea Europeană, prin primirea României în sânul său, a căpătat mai multă putere la nivel internațional”.

„Alături de dumneavoastră, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a onora angajamentul Comisiei. (…) Mecanismul MCV nu înseamnă retragerea sau sfârșitul reformelor, ci înseamnă și mai multă cooperare. Știți că puteți conta pe sprijinul neștirbit al Comisiei”, a mai precizat președintele Comisiei Europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se află astăzi în vizită în România unde are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Jean Claude-Juncker va participa şi la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni.