Ce fiefuri PSD vânează UNPR

Ce fiefuri PSD vânează UNPR

UNPR a negociat o alianță cu puternicul lider PSD Marian Oprișan, a aflat EVZ. UNPR plănuiește să devină „balamaua“ fără de care nici PSD și nici PNL nu vor putea să facă majoritate în unele județe.

Progresiștii i-au „suflat“ recent PSD-ului președintele CJ Timiș, Titu Bojin. Fief tradițional de dreapta, Timișul devine astfel o țintă tot mai îndepărtată pentru PSD. Progresiștii mai țintesc județele Constanța și Prahova, controlate cu o mână de fier de PSD, până când anchetele DNA au scos din joc cuplurile Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu și Mircea Cosma – Iulian Bădescu. UNPR vrea să repete „rețeta“ în cât mai multe Consilii Județene prin obținerea unui număr suficient de mare de consilieri astfel încât să ajungă la putere, după alegerile locale, fie cu PNL, fie cu PSD. UNPR vânează, în principal, redute slăbite ale PSD-ului.

Înțelegere cu Oprișan

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, ieri, pentru EVZ, că progresiștii ar putea să câștige primăria Focșani (Vrancea) pentru că edilul PSD nu mai candidează pentru un nou mandat.

Ne puteți urmări și pe Google News

UNPR a negociat cu liderul județean PSD, Marian Oprișan, ca partidul care câștigă primăria Focșaniului să-i dea celuilalt partid viceprimarul, a explicat Steriu pentru EVZ.

Cel puțin 10% dintre primarii municipiilor reședință de județ vor fi ai UNPR, este ținta asumată de progresiști.