Evenimentul Zilei > Social > Ce face conducerea MEC în plină criză? Schimbă inspectorii
Ce face conducerea MEC în plină criză? Schimbă inspectorii

Ce face conducerea MEC în plină criză? Schimbă inspectorii

În plină criză cauzată de  noul coronavirus, cu toate școlile și grădinițele închise, cu milioane de elevi acasă și aproape 20.000 de dascăli obligați să se reinventeze și să poată susține orele la distanță, care credeți că e marea grijă a Ministerului Educației. E, probabil, ultimul lucru la care s-ar fi așteptat oricine: schimbă inspectorii.

Șefa ISJ Timiș a primit decizia de schimbare din funcție. După șapte ani în care a condus instituția impecabil, după ce a fost unul din primii inspectori generali care a găsit propriile soluții, pentru continuarea orelor  la distanță, Aura Danielescu nu mai este inspector școlar general.

În locul ei a fost numit, așa cum se specula deja, consilierul județean PNL Marin Popescu. Ordinul a fost semnat de ministrul Monica Anisie. Totodată, a fost schimbat și adjunctul de la ISJ Timiș,  Mihaela Petrov. Liberalul Marin Popescu nu se află pentru prima dată într-o astfel de postură, fiind și în trecut inspector general.

Mandatul Aurei Danielescu la Inspectoratul Școlar Timiș, obținut prin concurs, expiră duminică, 22 martie. El a fost prelungit, anul trecut, prin ordin de ministru. Actualul ministru Monica Anisie a decis să nu-l prelungească din nou, găsind că în acest moment, prioritatea absolută a instituției e să aibă un șef nou.

Sute de profesori din Timiș au trimis o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis, și ministrului Educației, Monica Anisie. Ei cereau menținerea în funcție a Aurei Danielescu.

Foto: Adrian Pîclișan

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.