Șefa ISJ Timiș a primit decizia de schimbare din funcție. După șapte ani în care a condus instituția impecabil, după ce a fost unul din primii inspectori generali care a găsit propriile soluții, pentru continuarea orelor  la distanță, Aura Danielescu nu mai este inspector școlar general.

În locul ei a fost numit, așa cum se specula deja, consilierul județean PNL Marin Popescu. Ordinul a fost semnat de ministrul Monica Anisie. Totodată, a fost schimbat și adjunctul de la ISJ Timiș,  Mihaela Petrov. Liberalul Marin Popescu nu se află pentru prima dată într-o astfel de postură, fiind și în trecut inspector general.

Mandatul Aurei Danielescu la Inspectoratul Școlar Timiș, obținut prin concurs, expiră duminică, 22 martie. El a fost prelungit, anul trecut, prin ordin de ministru. Actualul ministru Monica Anisie a decis să nu-l prelungească din nou, găsind că în acest moment, prioritatea absolută a instituției e să aibă un șef nou.

Sute de profesori din Timiș au trimis o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis, și ministrului Educației, Monica Anisie. Ei cereau menținerea în funcție a Aurei Danielescu.

Foto: Adrian Pîclișan