Evenimentul Zilei > Politica > Ce DECLARAŢII a făcut Nicolae Robu despre amnistie şi graţiere
Ce DECLARAŢII a făcut Nicolae Robu despre amnistie şi graţiere

Ce DECLARAŢII a făcut Nicolae Robu despre amnistie şi graţiere

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu, a susţinut joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că "amnistia şi graţierea sunt atentate la sănătatea societăţii".

"Devoalarea, demonstrarea vinovăţiei şi pedepsirea, în ultimii ani, a unor indivizi sus-puşi din politică sau din alte diverse instituţii ale statului, ale administraţiei publice locale ori din mediul de afaceri, care s-au crezut de neatins şi care au şi fost percepuţi ca atare, dincolo de faptul că au reprezentat un act de dreptate în sine, au contribuit din plin la descurajarea atât a marilor fărădelegi, cât şi a celor mărunte, prin frica indusă în cei cu astfel de aplecări. A se veni acum cu amnistierea şi cu graţierea unor indivizi care au sfidat legea şi pe cei din jur, reprezintă un rău de dimensiuni incomensurabile, un adevărat atentat la sănătatea societăţii româneşti'', a scris Robu.

Totodată, conform liderului PNL Timiş, "campania de decredibilizare a justiţiei, dusă cu atâta osârdie de PSD şi de acoliţii săi, de la câştigarea alegerilor până în prezent, ca suport pentru amnistie şi graţiere, este un act de iresponsabilitate''.

“Existența unor erori în actul judiciar – așa cum, pentru că nimic nu e perfect, există, inevitabil și în cel ingineresc, medical, educațional, de business etc.- nu trebuie folosită pentru a anatemiza sistemul în ansamblul său și pe cei ce-l servesc, în bloc, ci, dimpotrivă, la intervenții corective punctuale și, unde este cazul de sistem, care să restrângă posibilitățile de a se greși. Așadar, NU amnistiei și grațierii, NU campaniei de decredibilizare a instituțiilor judiciare!”, a încheiat Nicolae Robu