ALDE a anunțat că are disponibilitatea de a susține Guvernul și pemierul dar nu necondiționat. Mâine (n.r. joi) delegația ALDE se va întâlni cu cei de la PNL. E normal ca PNL sa își asume guvernarea și să dea și premierul. O formulă monocoloră este normală. Dacă unul care a votat moțiunea vine la guvernare, atunci toți vor dori acest lucru și este complicată formula. De exemplu vine PMP condus de un turnător al securității. O minima igienă morală trebuie”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus și că va condiționa susținerea Guvernului, partidul său având mai multe condiții de pus.

„Dorim alegeri pentru primari în două tururi, cotă unica de impozitare și să nu se dea Ordonanțe de Urgență pe Justiție. Vom discuta mâine să vedem dacă dăm votul în Parlament sau nu”, a continuat Tăriceanu.

El neagă că se va ajunge la alegeri anticipate.

„Sunt zero șanse să se ajunga la anticipate. În afară de riscul ăla mai este și ca doamna Dăncila să rămâna premier pentru o buna bucată de timp. În plină criza politică trebuie să găsim formula de a ieși din ea”, a mai spus liderul ALDE.

Întrebat dacă va fi un guvern tehnocrat, Tăriceanu a răspus fără echivoc.

„Orban vrea un Guvern politic. Formula Guvern de tranziție nu e conformă cu realitatea. Va fi insă greu, PNL are cam 100 de voturi în parlament. În Constituție avem termene stânse de 10 zile în care premierul trebuie să desemneze cabinetul și să vina în fața Parlamentului. În alte țări astfel de negocieri dureaza luni de zile”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu la România TV.