Deputatul social-democrat Lia Olguța Vasilescu a anunțat că PSD este interesat să suplimenteze banii destinați administrațiilor locale, la viitoarea rectificare bugetară, motiv pentru care va depune mai multe amendamente.

Olguța Vasilescu a precizat că a fost desemnată o echipă de lucru care să culeagă informațiile din teritoriu și care să elaboreze amendamentele ce urmează a fi depuse în Parlament.

„A fost desemnată o echipă de lucru care va lucra amendamentele pe care PSD le va depune la rectificarea bugetară care se află în Parlament. Nu ţinem cont de culoarea politică a preşedinţilor de consilii judeţene sau a primarilor. Practic, pentru toate judeţele României vom formula amendamente astfel încât să li se completeze sumele de bani necesare, pentru că pentru asistenţa socială Guvernul nu a asigurat decât primele două luni ale acestui an. Şi atunci preşedinţii de CJ şi primarii au trebuit să facă tot felul de artificii, să ia din banii pe care îi programaseră pentru investiţii sau pentru salariile angajaţilor din primării ca să poată să supravieţuiascăț”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la finalul unei şedinţe a conducerii interimare a PSD.

,,Aceşti bani s-au terminat. Mai mult decât atât, trebuie să li se asigure autorităţilor locale banii pe care i-au cheltuit în această pandemie”, a completat Olguța Vasilescu.

Astfel, potrivit deputatului PSD, autorităţile locale au cheltuit o sumă de 600 de milioane de lei, în această primă parte a anului, în timp ce de la Guvern s-au alocat doar 20 de milioane de lei.

Pe de altă parte, în același context, PSD pregătește un proiect de lege menit să redeschidă activitatea în domeniile cultural-artistic și HORECA.

„Vom veni cu un proiect de deschidere şi de aducere la viaţă a domeniilor cultural-artistic şi HORECA. Ştiu că domnul Orban a spus că nu au o reprezentare suficientă în PIB ca să conteze. Noi credem că absolut orice contează, mai ales această zonă care este foarte lovită de pandemia de coronavirus”, a precizat senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.