Ce au descperit arheologii japonezi. Se schimbă ce se știa?

Ce au descperit arheologii japonezi. Se schimbă ce se știa?

O echipă de arheologi japonezi a descoperit 24 noi geoglife în deșertul peruan din apropiere de Nazca și care s-ar putea numără printre cele mai vechi din această zonă, au declarat pentru EFE cercetători de la Universitatea Yamagata.

 

Aceste forme geometrice trasate pe sol au fost descoperite la o distanță de un kilometru și jumătate nord de orașul Nazca și includ o figură similară unor flăcări și alte reprezentări mai greu de recunoscut care ar putea data din secolele III și V înainte de Hristos, potrivit cercetătorilor de la universitatea japoneză.

Vechi forme

Dacă se va confirma această datare — corespunzătoare acestei faze târzii a epocii Paracas — ar fi vorba de cele mai vechi forme ale așa cunoscutelor Linii Nazca, între care figurează celebrele pasăre colibri și maimuța.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai mare dintre geoglifele descoperite este o reprezentare aparent zoomorfă și are circa 20 de metri lungime, potrivit cercetătorilor, care au descoperit figurile în cadrul ultimei lor investigații realizată între lunile decembrie și ianuarie. Aceste descoperiri au fost comunicate guvernului peruan și au fost prezentate la o conferință de presă la Yamagata (nordul Japoniei).

Cercetătorii universității asiatice au început investigațiile pe teren la Nazca în 2004, iar de atunci au descoperit în total 41 astfel de figuri geometrice care au fost desemnate de UNESCO ca aparținând Patrimoniului Mondial.În pofida vechimii lor, celebrele și enigmaticele figuri au fost descoperite de abia în anii '30 deoarece desenele puteau fi văzute doar din aer sau de pe dealurile din apropiere.