Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce au descoperit meteorologii în această dimineață i-a lăsat fără cuvinte. Nu s-a mai întâmplat asta în nicio vară
Ce au descoperit meteorologii în această dimineață i-a lăsat fără cuvinte. Nu s-a mai întâmplat asta în nicio vară

Ce au descoperit meteorologii în această dimineață i-a lăsat fără cuvinte. Nu s-a mai întâmplat asta în nicio vară

A fost un record în România, în ceea ce privește temperaturile înregistrate la primele ore ale dimineții, conform specialiștilor de la ANM.

Zi istorică pentru meteorologii din România. Astăzi, miercuri, 28 iulie, au fost înregistrate 30 de grade Celsius, în București, la ora 10.00. Este cea mai mare valoare de când se fac măsurători la noi în țară. În Banat, Oltenia şi Muntenia, temperaturile nu au scăzut peste noapte sub 20 de grade Celsius, conform specialiștilor de la ANM.

Meteorologii, uimiți de temperaturile înregistrate de dimineață

În București se înregistrează, astăzi, 38-39 de grade la umbră, dar temperaturile resimţite vor fi chiar mai mari, din cauza betoanelor.

La ora 10 se înregistrau 30 de grade în București. Autoritățile ne sfătuiesc să nu ieșim din case la orele amiezii și medicii recomandă să consumăm cât mai multe lichide, la un interval de 15 minute. Purtați haine lejere și luați chiar și o umbrelă sau o pălărie pentru a vă proteja de soare. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București. Temperaturile maxime vor ajunge, zilele următoare, la 38 de grade Celsius. Miercuri seara este posibil să fie furtună.

Prognoza specială pentru București a fost emisă pentru perioada miercuri ora 10.00 – sâmbătă ora 22.00. Vremea se va menține caniculară în acest interval. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar
până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Până sâmbătă va fi extrem de cald

Valorile temperaturii maxime se vor situa în jurul a 38 de grade, iar temperatura minimă va avea valori, în general, de 20…22 de grade.

„Continuă valul de căldură și persistența lui, dar în același timp vorbim și de accentuarea în intensitate. Începând de astăzi și până sâmbătă, va fi în vigoare o avertizare cod galben în cea mai mare parte a țării, privind temperaturile deosebit de ridicate atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții. Vorbim de temperaturi maxime între 34 și 39 grade Celsius. Minimele nu vor coborî sub 20 grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 unități”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Digi24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News