Ce afaceri vor să facă tinerii cu cei 10.000 euro de la stat

Ce afaceri vor să facă tinerii cu cei 10.000 euro de la stat

Începând de astăzi, toţi tinerii care vor să obţină 10.000 de euro de la stat pentru a se lansa în afaceri se pot înscrie în program. De dimineaţă, peste 10 planuri de afaceri au fost deja depuse.

De la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă prin care se aprobă programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (OUG 6/2011), respectiv din 11 februarie şi până astăzi, s-au înregistrat deja la Oficiile Registrului Comerţului un număr de 657 microîntreprinderi SRL-D (debutant – n.r.), cele mai multe (70) în Bucureşti. De la reparaţii auto la pompe funebre

Dintre acestea, 91 sunt înmatriculate. Ca obiect de activitate, cei mai mulţi (13) s-au orientat către întreţinerea şi repararea autovehiculelor, apoi către fabricarea pâinii, prăjiturilor şi produselor de patiserie (6), restaurante (5). Alţii ar vrea să se ocupe de exploatare forestieră (2), fabricarea de îmbrăcăminte şi accestorii (2), realizare a soft-ului la comandă, leasing, fabricarea de construcţii metalice sau de mobilă, tâmplărie, comerţ cu flori, fructe, îmbrăcăminte, pâine, piese auto etc.

De asemenea, unii vor să se lanseze în activităţi de catering, de arhitectură, de curăţenie sau întreţinere peisagistică, dar un tânăr ar vrea să se ocupe de activităţi de pompe funebre. Înscrierea se face online

Ne puteți urmări și pe Google News

Înscrierea în programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri se poate face online, pe site-ul www.aippimm.ro sau direct AICI.

Fiecare solicitant se poate înregistra cu user şi parolă, iar după înregistrare completează online planul de afaceri şi încarcă documentele însoţitoare ale acestuia.

230 de conturi, deja create

Aplicaţia online s-a deschis la 10.00 dimineaţa, în două ore fiind deja create circa 230 de conturi.

"Programul este foarte atractiv. Toţi tinerii îşi doresc să devină antreprenori, să nu depindă de un salariu, ci să ofere salarii altora", a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, Cristian Haiduc, preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM). Potrivit acestuia, cei care obţin minimum 60 de puncte se califică automat. Punctaje mai mari primesc, de pildă, cei care vor să facă producţie, dar şi afacerile deschise în mediul rural. Facilităţile oferite Tinerii în vârstă de până la 35 de ani pot primi finanţare nerambursabilă dacă angajează cel puţin două persoane şi reinvestesc anual 50% din profit. În plus, tinerii vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată. De asemenea, tinerii vor primi garanţii de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, în limita sumei de 80.000 de euro, pentru creditele luate pentru finanţarea planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM. Potrivit legii, întreprinzător debutant e acea fimă care are mai puţin de trei ani de la data înregistrării firmei până în momentul în care solicită finanţare şi dacă cifra de afaceri pe anul în curs a microîntreprinderii este mai mică de 500.000 euro.