Editura Evenimentul si Capital

CCR în fața unei decizii istorice: aruncarea Protocoalelor și a Cuplului Coldea-Kovesi la Tomberonul Istoriei! Editorial de Mirel Curea

Autor: | | 15 Comentarii | 13089 Vizualizari

Cel mai probabil, Curtea Constituțională a României va semna certificatul de deces al Cooperativei de Poliție Politică SRI-DNA. În favoarea acestei ipoteze nu pledează nu doar informațiile care răzbat, dar și hărnicia panicată cu care plutonierii de presă, arma Deontologie, atacă CCR și perspectiva acestei decizii previzibile. Îi înțeleg: rămân orfani și fără solde!

Conceperea acestui monstru, acestei mașinării de tocat vieți, a avut loc la sfârșitul lunii februarie 2005, în momentul emiterii Hotărârii C.S.A.T. nr.17/2005, privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor. Hotărârea „a integrat problema corupției și combaterea ei în structura strategiei de securitate națională, ca factor de risc, respectiv de securitate națională”. În 28.02.2005, data emiterii Hotărârii, se punea la cale un lung șir de nelegiuiri criminale împotriva a mii de oameni care au fost vânați, hăituiți, distruși și unii chiar omorâți, fără putința de apărare pe care Constituția României o promite ferm cetățenilor.

Câțiva ani mai târziu, în 04.02.2009, mecanismul criminal al Poliției Politice condus de Banda Coldea-Kovesi avea să fie perfecționat pentru a putea goni cu motoarele turate în plin pe un drum contrar tuturor principiilor democratice. La acea dată, Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție(PÎCCJ), și George Cristian Maior, directorul Serviciului Român de Informații(SRI), aveau să semneze un „Protocol de Cooperare între PÎCCJ și SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale”. De aici, un lung șir de samavolnicii diabolice și crime comise împotriva multor cetățeni români, ale căror drepturi constituționale au rămas doar niște sintagme lipsite de conținut.

Legat de acest Protocol, am auzit spunându-se că el „a adăugat la lege”. Așa și este, nu-i doar o figură de stil, iar adăugarea a constituit o mare ilegalitate, pentru că singura instituție abilitată în acest sens este Parlamentul României. Să vedem cum a adăugat!

Potrivit Codului de Procedură Penală, urmărirea penală nu poate fi realizată decât sub stricta supraveghere și coordonare a procurorului, de către organele de cercetare penala ale politiei judiciare și, acolo unde este cazul, de organele de cercetare penala speciale - acestea din urmă efectuează acte de urmărire penală doar în cazul săvârșirii infracțiunilor de către militari sau în cazul celor săvârșite de personalul navigant al marinei civile. Deci, „speciale” nu înseamnă securiști! Ei bine, Protocolul SRI-PÎCCJ a adăugat la lege în sensul în care în echipa procuror-judiciarist, destinată prin lege cercetării penale, a fost strecurat în mod absolut ilegal și ofițerul SRI, ea devenind astfel procuror-securist-judiciarist, contrar prevederilor Codului de Procedură Penală, o lege organică. Cei trei, echipa legală plus securistul astfel strecurat, adăugat la lege, au instrumentat mii de dosare penale în baza acestui Protocol. Odată cooptați în „echipele mixte”, ofițerii SRI au început să facă exact ceea ce legea lor le interzice încă de la înființarea Serviciului. Legea 14 din 1992 privind organizarea și funcționarea SRI este cum nu se poate mai clară la art. 13, acolo unde prevede că: „Organele Serviciului Român de Informații nu pot efectua acte de cercetare penală, nu pot lua măsura reținerii sau arestării preventive și nici dispune de spatii proprii de arest”.

Revenind, principalele argumente legale, în baza cărora mii de oameni au fost măturați din calea Statului Paralel sub pretextul luptei împotriva corupției, au fost furnizate de Hotărârea CSAT care a introdus corupția în rândul amenințărilor la adresa siguranței naționale și de interpretarea securistică a unei prevederi din articolul 3, lit. f) din Legea Securității Naționale, 51/1991. Articolul conținea o sintagmă folosită timp de mulți ani de procurori și de securiști, de acoliții Cooperativei de Poliție Politică Coldea-Kovesi, pentru a determina înlăturarea din viața publică, din politică sau din afaceri, din orice zonă de oarecare influență, a oricărui indezirabil, sub pretextul ”securității naționale”.

Ei bine, săptămâna trecută, Curtea Constituțională a României a făcut un pas imens, atunci când a decis că această prevedere din Legea Securității Naționale este neconstituțională și că trebuie schimbată de Parlament, iar consecințele vor fi foarte importante. Motivarea Curții a arătat că faptele de corupție nu vor mai putea fi calificate drept o amenințare la adresa securității naționale.

Curs VALUTAR, 21 martie! Surpriza de la casele de SCHIMB! Moneda EURO a explodat AZI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI