CCIR: Infrastructura si resursele naturale, interesele Chinei in Romania

CCIR: Infrastructura si resursele naturale, interesele Chinei in Romania

Camera de Comerţ şi Industrie a României si Consiliul pentru Promovarea Comerţului Internaţional din China (CCPIT) ar putea să dezvolte mecanisme care să susţină cooperarea dintre România și China, este concluzia intalnirii reprezentantilor celor doua foruri.

Intalnirea a avut loc vineri, 17 iunie 2016,  la CCIR Business Center – Sala Al. I. Cuza, forumul „Oportunităţi de Afaceri România – China”.

La eveniment a participat o delegație economică formată din 30 de companii chineze reprezentative pentru domenii precum: industria petrolieră, foraje, energie, infrastructură, echipamente şi utilaje feroviare, producţie material rulant, industria aeronautică, comerţ online, finanţe-bănci, comerţ cu amănuntul, produse de lux, industria textilă, industria alimentară, procesarea laptelui şi agricultură.

Grupul chinez a fost condus de Jiang Zengwei, Preşedintele CCPIT (Agenţia Naţională pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor din China).

Forumul de afaceri a fost precedat de o sesiune de convorbiri oficiale între vice-președintele CCIR şi preşedinte al CCIA Mehedinţi, Nicolae Tudorescu și președintele CCPIT, la care a participat și Guan Gang, Consilier al Biroului Economic și Comercial al Ambasadei R.P. Chineze în România.

China si Romania au interese si scopuri comune

„În ultimii ani, pe baza relaţiei dintre România şi China, am descoperit o ramură nouă pentru cooperare, avem interese şi scopuri comune noi. Rezultatele obţinute după reforma chineză şi după globalizarea economică au susţinut relaţiile dintre statele lumii şi acum putem constribui la bunăstarea economiei globale”, a spus Jiang Zengwei, Președintele CCPIT, in deschiderea forumului.  

In opinia acestuia, există foarte multe oportunităţi de cooperare şi că România deţine proiecte şi produse care prezintă interes pentru piaţa din China.

Vice-președintele CCIR şi preşedinte al CCIA Mehedinţi, Nicolae Tudorescu, a subliniat, în cadrul discursului său, importanţa economiei RP Chineze la nivel mondial: „ Am discutat despre câteva domenii de interes pentru noi: infrastructură, oportunităţi de afaceri, resursele naturale pe care le are România şi care pot ajuta ambele medii de afaceri, deficitul comercial, cum putem face din România o ţară exportatoare și despre  produsele care ar fi prioritare la export pentru China”.

În cadrul forumului, CCIR și CCPIT au semnat un acord de colaborare. Forumul s-a încheiat cu o sesiune B2B.

 

Ne puteți urmări și pe Google News