”Nu am decis astăzi. Nu am discutat nimic. Categoric, propunerile pentru CNC-ul de sâmbătă vor clarifica şi cazul Păsat şi alte cazuri în acest moment. CNC-ul, care este abilitat să rezolve această problemă, va rezolva şi acest caz. Personal cred că Păsat ar trebui să-şi dea demisia”, a afirmat Gheorghe Flutur.
Flutur nu este singurul care îi cere lui Păsat demisia din partid și parlament, poziții similare au avut și secretarul general al PDL Vasile Blaga, secretarul executiv Elena Udrea, precum și o serie de vicepreședinți. Raluca Turcan și Monica Macovei au invocat chiar posibilitatea excluderii. 
Mai mult, președintele Traian Băsescu a susținut, într-un interviu acordat ziarului România liberă, că PDL poate rezolva problema de credibilitate după votul din parlament în cazul Păsat  cu excluderea acestuia din partid.
Partidul are într-adevăr o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate, și trebuie și trebuie să-i excludă din partid pe cei doi care au probleme cu justiția( Dan Păsat și Monica Iacob Ridzi – n.r.), fiindcă dosarele celor doi sunt pe cale să ajungă în instanță și cei mai mulți parlamentari PDL chiar au votat pentru rezolvarea acestei probleme, dar sunt în fața a două eșecuri”, a spus Băsescu.