Evenimentul ZileiPoliticaCazul Florin Roman se repetă. Ținta – Sorin Grindeanu. Reacția ministrului: „Cartea există, am arătat-o”

Cazul Florin Roman se repetă. Ținta – Sorin Grindeanu. Reacția ministrului: „Cartea există, am arătat-o”

Cazul Florin Roman se repetă. Ținta – Sorin Grindeanu. Reacția ministrului: „Cartea există, am arătat-o”
Odată ieșit de la conducere, USR a promis prin vocea președintelui de partid, Dacian Cioloș, că va „denunța” orice neregulă pe care o sesizează la guvernanți. Zis și făcut, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a ieșit la atac împotriva ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre a cărui lucrare trecută în CV susține că „nu a putut fi găsită în vreo bibliotecă publică sau pe internet”. Reacția social-democratului nu s-a lăsat deloc așteptată.

Cazul fostului ministru Florin Roman, acuzat de plagiat, se repetă, este ceea ce sugerează USR-ista Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 din București a publicat un material video în care partenerul său de viață, matematicianul Sergiu Moroianu, îl acuză pe ministrul Transporturilor că și-a ascuns cartea despre care susține în CV-ul său că a redactat-o, provocând astfel „daune de imagine atât statului român, cât şi comunităţii matematice”.

Clotilde Armand iese la atac împotriva lui Sorin Grindeanu

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanşarea controversei şi la 19 ani de la data apariţiei, nici un exemplar al cărţii lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet.

În spaţiul public subzistă o controversă privind una dintre cărţile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României şi ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român cât şi comunităţii matematice.

„Florin Roman al PSD”  își ascunde lucrarea

Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) şi a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărţii sale la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, spre folosul comunităţii ştiinţifice. Vă invit să-l urmăriţi”, a transmis primarul Sectorului 1 din Capitală, USR-ista Clotilde Armand, într-o postare publicată pe Facebook.

„Armand a produs atâta gunoi încât a început să arunce cu el până la Timişoara”

Reacția ministrului Transporturilor nu s-a lăsat deloc așteptată. Sorin Grindeanu spune că lucrarea la care face referire edilul Sectorului 1 „e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun”. Vicepremierul PSD i-a transmis lui Clotilde Armand „să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze şi să treacă la muncă”.

„Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărţii. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aş zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puţin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în Sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timişoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze şi să treacă la muncă.

P.S.: Clotilde, vreţi să deschidem o acoladă şi să vorbim despre Aegis sau ne rezumăm la şobolanii, gunoiul şi mizeria din Sectorul 1?!”, a răspuns Sorin Grindeanu la acuzațiile înaintate de primarul Sectorului 1.


Accesează: