Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Caracal se extinde? Orori în fieful fiicei lui Dincă
Cazul Caracal se extinde? Orori în fieful fiicei lui Dincă

Cazul Caracal se extinde? Orori în fieful fiicei lui Dincă

O nouă anchetă DIICOT scoate la iveală orori asemănătoare cu cele din cazul Caracal în județul Arad, locul unde fiica lui Gheorghe Dincă ar fi cazat fete exploatate sexual. Minore cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani ar fi fost sechestrate și abuzate de o grupare condusă de o femeie.

La doar o zi după ce au anunțat trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul răpirii Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, procurorii DIICOT au descins la Arad, județ în care, pe parcursul anchetei, au apărut informații precum că fiica acestuia ar fi cazat fete exploatate sexual. Acolo, Daniela Dincă a moștenit afacerile și proprietățile fostului ei concubin, italianul Giorgio Albiero, inclusiv o hală industrială din orașul Ineu de lângă Arad, unde s-ar practica prostituția.

În comunicatul transmis, luni, de DIICOT se arată că patru persoane au fost arestate preventiv în urma unei acţiuni a procurorilor, realizată cu ajutorul poliţiştilor Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Arad, Oradea, Timișoara, Brașov, Alba, Cluj-Napoca, Vaslui şi Neamț.

Cei patru suspecți au fost arestați foarte repede, vineri, la mai puțin de 24 de ore de la reținerea lor de către procurori. Practic joi, la o zi după anunțul public de trimitere în judecată a lui Gheorghe Dincă și a lui Ștefan Risipițeanu pentru trafic de persoane trafic de minori, omor calificat viol și profanare de cadavre, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au anunțat că, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Arad au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Vaslui și Neamț.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că perchezițiile au avut loc la domiciliile traficanților dar și la cele ale victimelor, „provenite din familii destrămate, cu o situație financiară precară pe care ulterior le-au exploatat sexual prin constrângere psihică și acte de violență”.

O femeie, Andreea Noemi Tomoiagă (foto) ar fi fost coordonatoarea rețelei, formată din mai multe persoane din lumea interlopă din toată țara. Însă, din grupul celor patru făcea parte și un afacerist italian.

Despre acest caz, DIICOT a precizat:

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2020, la date diferite şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpații au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, provenite din familii destrămate, cu o situație financiară precară, pe care ulterior le-au exploatat sexual prin constrângere psihică și acte de violență”.

De pe site-ul Tribunalului Arad, instanța a cărui judecător a dispus arestarea celor patru, am aflat că cei trimiși după gratii „pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravată și pornografie infantilă, în formă agravată” sunt: Andreea Noemi Tomoiagă, Carlo Torghele, Văndămel Daniel Humă și Andone Cumpătescu.

Deci nu e vorba de fata lui Dincă sau de vreunul din băieții lui.

Soluția pe scurt postată pe site-ul Tribunalului Arad:

„În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 51D/P/2019 şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1) Tomoiagă Andreea Noemi; 2) Torghele Carlo; 3) Humă Văndămel – Daniel; 4) Cumpătescu Andone, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17 ianuarie 2020, până la data de 15 februarie 2020, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 939 lei, reprezentând onorarii avocaţi din oficiu, din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17 ianuarie 2020, ora 19:00”.