Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Caracal cutremură DIICOT. Acum se face anchetă internă. Care sunt acuzațiile
Cazul Caracal cutremură DIICOT. Acum se face anchetă internă. Care sunt acuzațiile

Cazul Caracal cutremură DIICOT. Acum se face anchetă internă. Care sunt acuzațiile

Un nou val de informații dă peste cap ceea ce știa despre cazul Caracal. Se pare că procurorii DIICOT vor să afle cum a ajuns rechizitoriul din cadrul cazului în presă.

„Povestea” a început când rechizitoriul cazului Caracal a ajuns în presă. În cadrul unei verificări dispuse de Giorgiana Hosu s-a constatat că nu procurorii DIICOT ar fi eliberat rechizitoriul în spațiul public.

Giorigiana Hosu este unul dintre procurorii care au instrumentat ancheta în acest caz și este propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru a ocupa funcția de procuror-șef DIICOT.

„În urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente care să conducă la concluzia că actul de sesizare a instanţei ar fi fost comunicat de către personalul direcţiei. În acest sens au fost efectuate demersuri către conducerea Tribunalului Olt, căruia i-a fost înaintat rechizitoriul la data de 15.01.2020 atât în format letric, cât şi în format electronic, pentru a dispune verificări cu privire la modul în care a fost transmis actul de sesizare cu nerespectarea dispoziţiilor Legii 544/2001 şi a Ghidului de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media”, se arată în comunicatul de presă emis de DIICOT.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.