Evenimentul Zilei > Actualitate > CAZ ŞOCANT LA MĂNĂSTIRE. O măicuţă cu piciorul rupt, pedepsită de stareţă pentru că s-a dus la doctor | VIDEO
CAZ ŞOCANT LA MĂNĂSTIRE. O măicuţă cu piciorul rupt, pedepsită de stareţă pentru că s-a dus la doctor | VIDEO

CAZ ŞOCANT LA MĂNĂSTIRE. O măicuţă cu piciorul rupt, pedepsită de stareţă pentru că s-a dus la doctor | VIDEO

La mănăstirea Carnu, din judeţul Buzău, maica staretă a pedepsit o altă măicuţă pentru că s-a dus la doctor. Femeia avea nevoie de îngrijiri medicale întrucât îşi rupsese piciorul, dar nu i s-a permis să se trateze.

După aproape o săptămână de durere, două dintre călugăriţe, însoţite de un preot, au dus-o, în cele din urmă, la un medic, relatează ştirileprotv.ro.

Reacţia maicii stereţe nu s-a lăsat aşteptată. Drept pedeapsă pentru că nu au ascultat-o, a decis ca toate cele trei măicuţe să fie transferate disciplinar la o altă mănăstire. A fost singura alternativă pentru ele, întrucât, dacă ar fi refuzat, ar fi fost excluse din viaţa monahală.
Vestea a ajuns şi printre locuitorii din comună. Supăraţi pe maica stereţă, credincioşii au vrut să-i ceară socoteală, însă aceasta s-a ascuns în chilie.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi a Vrancei sunt de partea stareţei şi afirmă că măicuţa nu trebuia să părăsească mănăstirea fără acordul stareţei sale, chiar dacă era rănită şi avea nevoie de îngrijiri medicale.

Doctorul care a tratat-o pe călugăriţă spune că fractura s-a agravat, întrucât nu a fost tratată.

Mănăstirea Carnu se află pe DN 10, la numai 55 de kilometri distanţă de Buzău.
<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60581310&section=2&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 400px; height: 350px; scrolling: no;’></iframe>
CITIŢI ŞI:

  • Malpraxisul la preoți. Asigurare lumească pentru greșeală popească
  • A ucis o măicuţă, dar a fost cuminte în închisoare. Exorcistul de la Tanacu e aproape liber