Evenimentul Zilei > Justitie > CAZ ȘOCANT! Doi copii au fost DROGAȚI cu stupefiante TERAPEUTICE, pe baza unei rețete de la Centrul Medical al MAI
CAZ ȘOCANT! Doi copii au fost DROGAȚI cu stupefiante TERAPEUTICE, pe baza unei rețete de la Centrul Medical al MAI

CAZ ȘOCANT! Doi copii au fost DROGAȚI cu stupefiante TERAPEUTICE, pe baza unei rețete de la Centrul Medical al MAI

Caz șocant Suceava: doi copii au fost drogați cu stupefiante obținute pe baza unei rețete eliberate de la Centrul Medical al MAI. Polițiștii de la Criminalitate Organizată și procurorii DIICOT fac trei percheziții în acest caz.

Caz șocant la Suceava: doi copii de 4 și 15 ani au fost drogați cu stupefiante pe baza unei rețete eliberate de la Centrul Medical al MAI. Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Suceava au efectuat trei percheziții în acest caz,  în care se efectuează cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, fără drept și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept. Una dintre percheziţii are loc într-un birou din cadrul Centrului Medical al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava  și procurorii DIICOT Suceava au efectuat trei percheziții, două la domiciliile unor suspecți iar cea de a treia la sediul Centrului Medical al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În acest caz, DIICOT transmite că s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale. Concret,  pe14 martie 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, a formulat către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, o sesizarea cu privire la suspiciunea că unor doi minori, în vîrstă de 4 şi respectiv 15 ani,  le-au fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic și că și-ar fi administrat sustanțe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

Prin ordonanțele din data de 18 martie 2017, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori iar în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay,  s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii explică că un rezultat pozitiv pentru  benzodiazepine presupune prezența unuia sau mai multor substanțe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezența uneia sau  mai multor substanțe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc.

 La sediul DIICOT – ST Suceava vor fi audiate patru persoane.

Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.