O feţiţă din Botoşani a băut un amestec de benzină şi ulei. Cocktailul, pregătit pentru o motocoasă

O feţiţă din Botoşani a băut un amestec de benzină şi ulei. Cocktailul, pregătit pentru o motocoasă Ambulanța. Sursa foto: Arhiva EVZ

O fetiță în vârstă de un an și jumătate din Botoșani se află în stare gravă la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași. Feţiţa a băut carburantul dintr-o sticlă de plastic pregătită de tatăl ei pentru a alimenta o motocoasă.

Cazul a ajuns în atenţia medicilor după ce părinţii au dus-o pe fetiţă, de urgență la spital. Tatăl fetiței pregătise amestecul de benzină și ulei într-un recipient de plastic pentru a alimenta rezervorul unei motocoase.

Într-un moment de neatenție din partea tatălui, fratele copilei, în vârstă de 6 ani, a desfăcut sticla și i-a întins-o fetiței, care atrasă de mirosul amestecului, a luat o înghițitură. Mama a fost alertată de plânsetele copilului. Imediat au dus-o de urgență la spital unde a fost stabilizată de medicii din Botoșani, după care s-a decis transferul ei la Iași, cu stare febrilă și stări de vomă.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean” , a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. Medicii specialiști urmează să stabilească o conduită terapeutică în urma unor investigaţii suplimentare,.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai frecvente substanțe care pot intoxica copiii

ISU Botoșani vine cu câteva sfaturi pentru părinţi. Pentru a preveni intoxicațiile se recomanda să cititi prospectul produsului, precauțiile, folosirea corectă a acestuia și instrucțiunile de prim ajutor în caz de intoxicație cu substanță respectiva. Cele mai frecvente substanțe ce pot da intoxicatii la copii sunt:

-cosmetice, lac de unghii, parfumuri; -agenți de inălbire, detergent de vase, produse pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțe pentru curățat mobila si alți produși de curățare; -produse pentru dezghețare sau antigel; -terebentină, kerosen, gaz pentru brichete, diluanți pentru vopsele, solvenți; -produse pentru grădinărit, în special insecticidele, produsele pentru combaterea dăunatorilor și a buruienilor; -baterii și naftalina.

Părinții sunt sfătuiţi să fie vigilenţi deoarece multe din lucrurile ținute în casă pot fi toxice pentru copii, cum ar fi: substanțe de curățat, medicamente, cosmetice, produse pentru grădinărit, plante decorative. Dacă acestea nu sunt ținute în locuri speciale, copii le pot înghiți, inhala sau mânca sau își pot contamina pielea cu ele, informează monitorulbt.ro.