Caz extrem de rar. Un animal cu două capete trezește fiori pe șira spinării

Șarpe. Sursa foto Dreamstime

O anomalie a naturii a băgat spaima în locuitorii statului american Florida. Un șarpe cu două capete a dat curs  legendelor și miturilor cusute cu multă ață albă. La mijloc este vorba de o eroare a naturii care apare o dată la 10.000 de cazuri.

Un șarpe cu două capete s-a născut în captivitate

În pofida anomaliei, un șarpe cu două capete care poate trăi chiar și 20 de ani. Exemplarul în cauză s-a născut în captivitate, dar au fost cazuri în care reptilele cu două capete au fost surprinse în sălbăticie.

Totuși, un șarpe cu două capete nu ar trebuie să fie un lucru de speriat. Mai ales că asemenea cazuri au fost raportate și în rândul oamenilor. Toată tevatura a pornit din Florida, Statele Unite ale Americii, unde reptila neobișnuită a băgat spaima în cei care l-au văzut. Astfel de cazuri se produc destul de rar. De fapt, incidența ar fi de 1 la 10.000 de cazuri.

Șarpe. Sursa foto: Facebook/FWC Fish and Wildlife Research Institute

Reptila poate trăi chiar și 20 de ani

Biologii de la Sunshine Serpents au ținut în incubator mai multe ouă din specia Honduran Milksnake albinos. Însă, dintr-un ou a a eclozat un șarpe cu două capete.

Daniel Parker, biolog la Universitatea Central Florida a crezut că vede dublu atunci când ouăle au ajuns la maturitate. Un exemplar din specia menționată a ieșit cu două capete. Vestea a făcut repede înconjorul lumii și astfel s-a a ajuns la te miri ce legende.

Lăsăm la o parte miturile țesute în jurul acestei anomalii și menționăm că șarpele cu două capete poate avea o speranță de viață chiar și de 20 de ani. De regulă, puține sunt exemplarele care ajung la maturitate. Reptila se dezvoltă cu două capete, două guri și un singur corp. Doar că, în lipsa unui raționament bine stabilit, fiecare cap acționează individual.

Reptile cu sânge rece. Sursa foto: Arhiva EvZ

Un șarpe cu două capete poate trăi chiar și 20 de ani

Unul din motivul pentru care multe exemplare nu ajung la vârsta maturității. Există și o explicație științifică destul de simplă pentru această anomalie a naturii. Gemenii monozigoți nu s-au separat în timpul dezvoltării embrionului. „Șerpii cu două capete sunt puțin probabil să supraviețuiască în sălbăticie, deoarece cele două creiere iau decizii diferite care inhibă capacitatea de a se hrăni sau de a scăpa de prădători”, potrivit NBC News.